Společnost Microsoft dnes potvrdila, že všichni předplatitelé služby Game Pass si zahrají letošní Call of Duty: Black Ops 6 bez dalších investic.

Oznámení doprovází filmový trailer a připomenutí, že detaily o hře se dozvíme 9. 6. po Xbox Games Showcase. První prezentace začíná v 19:00 našeho času. Pak bude následovat speciální Direct věnovaný čistě Black Ops 6.

Minutovým filmeček rozjíždí teorie Black Ops. Připravit se máme na temnou kapitolu této série. Dle všeho nás opět čekají více či méně tajné a obskurní vojenské operace, které jsou prováděny v utajení v různých částech světa, ale jsou spojeny se skutečnými nebo existujícími událostmi, konflikty a postavami. V Black Ops 6 by to měla být válka v Perském zálivu. Nasvědčuje tomu Saddám Husajn a dřívější informace.

Válka v Perském zálivu probíhala od srpna 1990 do února 1991 mezi aliancí vedenou Spojenými státy americkými a Irákem poté, co Saddám Husajn nařídil invazi do Kuvajtu.

Call of Duty: Black Ops 6 údajně vyjde 25. 10. 2024 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Na potvrzení platforem se ještě čeká.