Znovu budeme povoláni, abychom v tajemném a nebezpečném prostředí bojovali s hordami různých typů Xenomorphů. V Cold Iron Studios má totiž vznikat pokračování kooperativní survival střílečky Aliens: Fireteam Elite, která se na počítačích a konzolích objevila před třemi roky.

Podle uniklé prezentace, objevila se na Redditu po hackerském útoku na Slack kanál Disney (ukradeno mělo být 1,1 TiB dat), vzniká dvojka pod pracovním označením projekt Macondo a staví na silných stránkách jedničky. K tomu má výrazně vylepšit její mechanismy, atmosféru a napětí. Těšit se máme na novou epickou příběhovou linku zaměřenou na boj proti smrtícím mimozemských stvořením jako členové Dagger Company po boku praporu specializovaných lovců Xenomorphů. Příběh na 8 až 12 hodin budeme moci projít sami, ale lepší to má být ve dvojici.

Oproti předešlému dílu bude pokračování obsahovat pevně přednastavené archetypy postav a nepřizpůsobitelné postavy. Na výběr má být pět lovců. Každý z nich disponuje unikátními schopnostmi a zbraněmi, které obohatí týmovou hratelnost. Spolupráce bude důležitá v boji s inteligentními nepřáteli. Jejich vylepšená umělá inteligence má přinést náročné a nervy drásající střety. Kromě nich budeme v temných tunelech hledat stopy a alternativní cesty.

V prezentaci je zmíněn rovněž nový režim Annihilation, jenž má být odnoží klasického módu Horde. Ke komunikaci mezi hráči má sloužit specifický hlasový chat každé platformy, mimo jiné Discord. Vývojáři ze studia Cold Iron nemají počítat s mikrotransakcemi, loot boxy ani mechanikami gatcha. Místo nich chtějí klasický dodatečný obsah v podobě nových příběhových misí apod.

Je otázkou, jak starý je obrázek z prezentace. Takových během vývoje vzniká více. Tento pravděpodobně pochází z rané fáze. Tudíž se toho mohlo hodně změnit. Každopádně, v té době se počítalo s vydáním Aliens: Fireteam Elite 2 ve třetím čtvrtletí roku 2025.