Blizzard oznámil uzavřenou betu Diabla IV, která bude specificky zaměřená na endgame obsah. To v praxi znamená dungeony obtížnosti Nightmare, speciální event Helltide a samozřejmě také PvP obsah.

Vzhledem k velmi konkrétnímu předmětu testování hledá Blizzard konkrétní hráče. Dostat se do bety nebude vůbec jednoduché a bude potřeba mít odehráno mnoho hodin v Diablu 3 a Diablu 2: Resurrected a zároveň se pohybovat v endgame obsahu. Pokud byste přece jenom chtěli zkusit štěstí, můžete se přihlásit do 11. 10. Pokud vám do 18. 11. nepřijde e-mail s pozvánkou, bohužel jste nebyli vybráni. Pořád ale máte šanci zúčastnit se veřejného testování, které se plánuje na začátek příštího roku. Tam už budou vpuštěni všichni.

Jak už bylo zmíněno, v uzavřené betě dostanou hráči pořádně zabrat. Náplní budou takzvané Helltide eventy, ve kterých se postavíte hordě vylepšených nepřátel. Za jejich zabití můžete získat popel, jenž lze využít k otevření Helltide truhel. Vybraní hráči budou mít přístup také k dalšímu endgame obsahu jako opakujícímu se úkolovému systému nebo dalšímu zvýšení síly po dosáhnutí maximální úrovně. Blizzard samozřejmě nezapomněl ani na PvP, kterého se budou hráči účastnit v rámci Fields of Hatred. V této oblasti se utkají jen ti nejlepší z nejlepších.

Kolem Diabla 4 se toho v poslední době děje víc. Nedávný únik, o kterém si můžete přečíst zde, obsahoval přes 40 minut záběrů z hraní a mohli jsme se podívat na spoustu zajímavých věcí. Záběry ukazují postavu barbara, který nejdříve prozkoumává město a poté se vydává za hradby bojovat s nepřáteli. Nová mapa je viditelně větší a budeme mít více volnosti při průzkumu prostředí. Videa zřejmě pocházejí z rané verze hry a obsahují spoustu nedodělaných věcí.

Pokud se vám nepodaří dostat ani do jednoho z předběžných přístupů, tak vám nezbývá nic jiného než počkat do příštího roku, kdy by měla hra konečně vyjít. V dnešní době plné odkladů se však nelze na nic spoléhat.

Podrobnosti o registraci zde.