K sériím Fallout a The Elder Scrolls si v Bethesda Game Studios loni pořídili ještě Starfield. Tím se protáhl vývoj chystaného The Elder Scrolls 6 a více se vzdálit nový Fallout, protože jsou schopni pracovat pořádně jen na jednom velkém titulu. Ve studiu si tuhle situaci uvědomují a hledají způsob, jak zkrátit dobu mezi vydáním her.

Fanouškům ani vývojářům se nelíbí dlouhé čekání. V rozhovoru pro Kinda Funny Games se této problematice věnoval Todd Howard. Šéf Bethesda Game Studios nejprve řekl, že vývoj zabere spoustu času. V týmu se zaměřují na nejvyšší kvalitu her a současně hledají způsob, jak zvýšit efektivitu. Musí to být ale uděláno správně.

Jednou z možností pro urychlení vývoje je předání projektů jiným týmům. Této cestě jsou v Bethesdě otevřeni a dle Howarda ji vždy zvažují, stejně jako v případě úspěšného Falloutu: New Vegas.

„Díváme se na to, co se děje s naší značkou, a ptáme se: Jsme stále spokojeni s tím – co teď nemohu jmenovat – jak se vyvíjí Fallout? Kdy vyjde druhá řada seriálu? Co děláme na mobilních zařízeních? Co děláme s [Falloutem] 76? Co děláme s touto věcí? Co děláme s tou další věcí? Kdy to vydáme?“ uvedl Howard.

„Kdybychom mohl lusknout prsty, aby bylo vše připraveno, udělal bych to. Ale nejdůležitější je, abychom hry vydali v nejvyšší možné kvalitě,“ dodal Howard, který chce vytvářet hry, dokud to bude možné.

To jsou zajímavá slova s ohledem na spekulace a domněnky, které se v poslední době šíří internetem. Nedávno jsme vás informovali, že v Microsoftu přemýšlejí o tom, jak vydat nový Fallout rychleji. Jednou z možností je studio Obsidian, jež vytvořilo Fallout: New Vegas. Možná už na pokračování pracuje, protože 80 lidí chystá nějaké nespecifikované AAA RPG. A vzhledem k tomu, že se druhá série seriálu bude odehrávat právě v New Vegas, tak pokračování hry dává smysl. Nebo to může být remaster/remake New Vegas, případně třetího dílu. Ten je také hodně oblíbený.

Bývalý kreativní ředitel Obsidianu Chris Avellone nedávno prozradil, že po New Vegas odmítla Bethesda několik návrhů na vývoj dalších Falloutů i spin-offu The Elder Scrolls. Tak třeba Microsoft bude mít větší porozumění.

„Především bych chtěl říct, že s New Vegas odvedli úžasnou práci,“ odpověděl Howard na otázku týkající se Obsidianu. „Samozřejmě nemůžu mluvit o věcech, které se sérií uděláme v budoucnu, ale New Vegas je pro nás a naše fanoušky velmi, velmi důležitá hra,“ prohlásil Howard.