Společnost Electronic Arts odhalila oficiální partnery hry Battlefield 2042. Za grafického partnera má hra Nvidii, partnerem pro počítačové příslušenství je Logitech a partnerem pro terénní vozidla je Polaris. Zvlášť zajímavý je oficiální konzolový partner. Tím se stal Microsoft, respektive konzole Xbox Series X/S.

Co to znamená? Pravděpodobně nic velkého. Firmy EA a Microsoft se spojily, aby společně posílily své jméno. V případě konzolového partnerství ale může jít i o (dočasně) exkluzivní obsah pro Battlefield 2042.

Přečtěte si také: Chybějící hráče v bitevní vřavě Battlefieldu 2042 nahradí boti

Vzhledem k tomu, že Sony již několik let nabízí PlayStation hráčům bonusové akce a časově exkluzivní mapy v konkurenčním Call of Duty, dává protiútok Microsoftu s EA smysl. Jedinou otázkou nyní je, o jaký exkluzivní nebo časově exkluzivní obsah pro Xbox půjde.

Partnerství Nvidie umožní Battlefieldu 2042 využívat podpory technologií DLSS a Reflex. Druhá jmenovaná technologie zajistí snížení latence. Díky tomu budou moci hráči na počítači rychleji reagovat i přesněji mířit.

Přečtěte si také: První gameplay záběry z Battlefield 2042

DALŠÍ INFORMACE KONCEM ČERVENCE

Nové informace se o Battlefieldu 2042 dozvíme 22. 7. během prezentace EA Play Live. Mimo jiné bude představen zcela nový herní režim, jenž si mají zamilovat všichni fanoušci Battlefieldu. Insider Tom Henderson tvrdí, že půjde o Battlefield Hub. V něm se budete moci utkat na známých mapách ze starších dílů série, které jsou přepracovány a vylepšeny. Součástí mají být také známé zbraně a vozidla.

Záhadou zůstává battle royale. Objevují se zprávy, že do Battlefieldu 2042 dorazí později. Zástupci EA prozatím mlčí.

Battlefield 2042 vyjde 22. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.