Assassin’s Creed Mirage bude návratem ke kořenům nejen ve formě menší mapy a zaměření na stealth, parkour a tiché zabíjení, ale také interaktivní encyklopedie. Ubisoft nám umožní se interaktivním způsobem seznámit s historií, uměním a kulturou Bagdádu a Abbásovského chalífátu kolem devátého století.

Historie Bagdádu nebude samostatný režim jako tomu bylo skrz Discovery Tour v egyptském Origin, řeckém Odyssey a vikingsko-anglické Valhalle. V Mirage bude interaktivní encyklopedie integrována do hlavní hry a spojena s odměnami pro hlavního hrdinu, když dokončíme kodex.

V celém městě na nás čeká 66 historických památek a objevů. Mimo jiné nahlédneme do každodenního života obyvatel Bagdádu 9. století. Dozvíme se o pěti hlavních oblastech: věda a změní, náboženství a každodenní život, život na chalífově dvoře, ekonomika a pavnovníci.

Na kodexu pracoval Ubisoft ve spolupráci s historiky a odbornými poradci. Jeho součástí budou fotografie ze sbírky významných muzeí a dalších institucí.

„Jsem hrdý na to, že jsme se nevyhnuli žádnému tématu a o citlivých a zkreslených otázkách, jako je harém, role eunuchů a otroctví, jsme pojednali v nuancích,“ uvedl Dr. Raphaël Weyland, historik, jenž spolupracoval se studiem Ubisoft Montreal.

„Jsem také rád, že se nám podařilo do příspěvků o způsobech stolování nebo o kontrolách na trzích zahrnout i trochu humoru. Historie přece může být i zábavná a odlehčená!“ dodává. O to více zamrzí absence české lokalizace. Ubisoft totiž přestal své hry překládat do češtiny.

Assassin’s Creed Mirage vyjde 12. 10. letošního roku na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.