Jak se zdá, Ubisoft rozdělil marketingová práva na aktuální tvorbu studia Massive Entertainment spravedlivě mezi Microsoft a Sony. Zatímco chystaná akční adventura Star Wars Outlaws byla představena na letní akci Xboxu, Avatar: Frontiers of Pandora byl jednou z her, které se ukázaly na včerejší prezentaci State of Play.

Druhý herní Avatar (prvním byl v roce 2009 titul s prostým názvem James Cameron's Avatar: The Game) se nám připomenul příběhovým trailerem, na blogu PlayStationu se ale následně objevily i nové detaily, které přibližují zejména různé klany, s nimiž se setkáme při objevování západních oblastí planety Pandora.

Hráčova postava, která byla v raném věku unesena frakcí RDA ve snaze naučit domorodé obyvatele lidským způsobům, bude automaticky pocházet z klanu Sarentu, o němž se předpokládalo, že už před lety zmizel. V průběhu herního příběhu pak dojde také na Aranahe, klan tkadleců, jenž si váží tradic, nomády Zeswa, kteří jsou připravení bojovat proti RDA, nebo záhadné a samotářské léčitele Kame’tire.

Příslušníci všech těchto klanů mají hráči pomoci seznámit se se způsoby domorého lidu a navázat vztah s různými živými tvory, třeba s létajícím ikranem. To všechno proto, abychom se mohli zúčastnit nejen objevování otevřeného světa Pandory, ale i boje proti lidským dobyvatelům. Pro úplnost, první filmový Avatar z roku 2009 nás seznámil s lesním klanem Omaticaya, zatímco loňský snímek Avatar: The Way of Water se zaměřil na vodní lid Metkayina.

Avatar: Frontiers of Pandora vyjde 7. prosince/decembra 2023 ve verzi pro PC (Ubisoft Connect), PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Raději také připomínáme, že informace o českých titulcích byla pravděpodobně chybná. A protože Sony očividně v případě multiplatformních titulů nikdy nevynechá příležitost zajistit, aby se hráči na ostatních platformách cítili méněcenně, jen na PS5 získáte při koupi hry zdarma balíček skinů Aranahe Warrior Pack. Na PC a Xboxu bude toto DLC placené.