Máme za sebou State of Play od Sony. Společnost příjemně překvapila, když ukázala nové gameplay záběry z Marvel's Spider-Man 2. Připomenula Avatar: Frontiers of Pandora, ale odložila Helldivers 2.

Pojďme se na vše v klidu a přehledně podívat.

Začneme příjemným překvapením. Na State of Play se ukázal Marvel's Spider-Man 2, který na PS5 zamíří už na konci října a bude mít české titulky. Sony přitom tvrdila, že se prezentace zaměří zejména na indie produkci a tituly od partnerských studií. Rozhodně se ale nezlobíme, že se můžeme podívat do New Yorku v podání šikulů z Insomniac Games, kteří pokračují v příběhu Petera Parkera a Milese Moralese.

Pak dorazil ještě trailer lákající na digitální Deluxe edici. Obsahuje navíc pět jedinečných obleků pro Petera a Milese, další předměty do fotografického režimu nebo dva body dovedností.

Další zajímavostí State of Play je gameplay ukázka z Avatar: Frontiers of Pandora. Akční dobrodružství ve známém fantasy světě připravují autoři série The Division na 7. 12. tohoto roku pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Lákáni jsme do otevřeného světa se zcela originálním příběhem, novou flórou a faunou, novým prostředím a řadou nových postav. Připraveni nakopat zadky lidské frakci RDA?

Tohle se musí líbit každému, kdo má rád Final Fantasy. Final Fantasy VII Rebirth přinese samostatný příběh. Pokud jste nehráli Final Fantasy VII Remake, tak to nevadí, události nepotřebujete znát.

Ikoničtí hrdinové Cloud, Barret, Tifa, Aerith a Red XIII uprchli z dystopického města Midgar a nyní pronásledují Sephirotha, pomstychtivého šermíře z Cloudovy minulosti, který byl považován za mrtvého.

Hra vyjde 29. 2. 2024 na PlayStation 5

Na State of Play nechyběl Resident Evil. Byli jsme svědky představení dodatečného balíčku Separate Ways pro remake Resident Evil 4, vyjde už 21. 9. Ve stejný den dorazí ještě aktualizace pro režim Mercenaries.

Separate Ways je příběhové rozšíření, nebylo součástí původní hry pro GameCube, ale v dalších verzích se už objevilo. Zaměřuje se na Adu Wong s novým pohledem na události hry. Ada totiž byla v té prokleté vesnici ještě dřív, než tam vkročil Leon S. Kennedy. Nyní se Ada musí vypořádat s neznámou hrozbou, jež ji pohlcuje zevnitř. 18. 9. uvidíme gameplay trailer.

Kromě toho Capcom ukázal ještě očekávaný VR mód v Resident Evil 4. Ten dorazí někdy během zimy.

Tohle je taky milé. Společnosti One More Level a 505 Games se rozhodly nejen připomenout Ghostrunner 2, ale také ho hned teď nabídnout majitelům PlayStationu 5 ve formě demoverze. Ta je dostupná také na Steamu. Takže po přečtení tohoto článku (dříve rozhodně ne) můžete utíkat na PS Store/Steam a demo si stáhnout.

Helldivers 2 se předvedli v nových gameplay záběrech. Ukázka s masivní příšerou připomínající brouka vypadala dobře, ale počkáme si. Kooperativní third-person střílečka byla odložena. Původně měla být hotová do konce letošního roku. Nyní s ní Sony počítá 8. 2. 2024 pro PlayStation 5 a PC.

Fenomén jménem Roblox bude na PlayStationu 4 dostupný od 10. 10. letošního roku. Na PS5 bude fungovat v rámci zpětné kompatibility, potvrdili dnes autoři.

Potvrzena je také plná podpora hraní napříč platformami, takže s PC, mobilními zařízeními i Xboxem. Hráči na konzolích PlayStation by tak hned v den spuštění měli mít přístup k zajímavému a lákavému obsahu.

PlayStation 5 a DualSense v nových barvičkách. Sony představila kolekci Deep Earth, která je inspirována krásou naší planety a vyznačuje se třemi barvami s kovovým povrchem. Zájemci si budou moci koupit bočnice a ovladače DualSense ve vulkanické červené, kobaltově modré a elegantní stříbrné.

Předobjednávky budou zahájeny 4. 10. a první dvě varianty se budou prodávat od 3. 11. Stříbrná verze potom od 26. 1. Cena bočnic bude 60 eur a ovladače 75 eur. Jen počítejte s tím, že pro nás mohou být předobjednávky dostupné později.

Na začátku State of Play se ukázala nevšední hra Baby Steps. Jde o simulátor nezaměstnaného smolaře a zkrachovalce Natea. Tomu se nic nedaří, dokud jednoho dne neobjeví schopnost, o níž neměl tušení... dát jednu nohu přes druhou.

„Prozkoumej krůček po krůčku svět zahalený mlhou. Vydej se na túru po majestátních horách, kde budeš muset každý krok udělat samostatně. To vše najdeš v originální hře založené na fyzice od tvůrců her Ape Out a Getting Over It. Budeš se kochat výhledy, zamiluješ si místní faunu a pokusíš se najít smysl svého promarněného života,“ dočteme se v popisku.

Tahle chujovina dorazí někdy během léta 2024 na PS5 a PC.

Příběhový přídavek Tales of Arise Beyond the Dawn se bude hlásit 9. 11. letošního roku. Odehrává se po událostech původní hry. Těšit se můžeme na známé postavy.

Na konci září proběhne veřejná beta hry Foamstars. Uskuteční se od 29. 9. do 31. 10. Square Enix tvrdí, že pěna je tady ultimátní surovinou. Lze ji použít mnoha způsoby. Jen se podívejte sami:

Majitelé PlayStation VR2 si možná stěžují na nedostatek zajímavých her. To se ale změní 26. 10., kdy vyjde kooperativní multiplayerová akce Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord.

Jste připraveni zachránit San Francisco před Pánem duchů? Budete muset spolupracovat při řešení hádanek a lovení duchů. I když htrát můžete i sólo.

Nový trailer na Honkai: Star Rail přinesl datum vydání. RPG od studia miHoYo vyjde 11. 10. 2023 jako časová konzolová exkluzivita na PS5, PC, Android a iOS.

Jsme na konci tohoto State of Play. Ten, kdo měl od prezentace malá očekávání, tak by měl být dle mého spokojen. Ostatní si musejí počkat na později. Možná koncem roku se japonská společnost pochlubí, co vše pro své hráče chystá na rok 2024. Ten letošní bude ve znamení Spider-Mana 2.

Jak se vám State of Play líbilo?