Od rána zjišťujeme situaci kolem českých titulků u akce Avatar: Frontiers of Pandora. Česká lokalizace byla uvedena mezi podporovanými jazyky hned v pondělí, kdy se hra dočkala detailnějšího představení na Ubisoft Forward 2023.

My jsme o tom samozřejmě hned informovali, ale postupně jsme začali zjišťovat nesrovnalosti. Nejprve jsme zjistili, že české titulky jsou uváděny pouze ve verzi Ubisoft Store pro náš trh. Když jsme navíc dnes ráno kontaktovali Cenegu Czech, která nedávno převzala distribuci her Ubisoftu na našem území, obdrželi jsme pouze informaci, že čekají na informace přímo od Ubisoftu

Čekáme na osvětlení této informace přímo od Ubisoftu,“ uvedla pro Indian dnes ráno Drahoslava Vesecká z Cenegy. Teď, jak si všiml Jiří Bigas z Vortexu, už češtinu nezmiňuje ani Ubisoft Store.

Nechceme malovat čerta na zeď, přece jen naděje umírá poslední… Vše ale nasvědčuje tomu, že informace o českých titulcích byly chybou. Správce Ubisoft Store se zkrátka uklikl. Předtím bylo uváděno 15 jazyků. Nyní je jich 13. Kromě českých titulků chybí ještě nizozemština.

Indian mezitím informaci o české lokalizaci Avatara zjišťoval po své ose a od důvěryhodných zdrojů neobdržel pozitivní zprávy. Lidé obeznámeni s (ne)lokalizacemi Ubisoftu nic nevědí a přiklánějí se k tomu, že Avatar nebude mít české titulky. Minimálně ne oficiální cestou.

Avatar: Frontiers of Pandora vyjde 7. 12. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.