Po letním suchu se herní trh probudil. V září/septembri vyšlo hned několika zajímavých kousků. Kritikou oslavovaný Astro Bot, brutální Warhammer 40,000: Space Marine 2 i každoroční přírůstek do fotbalové série. Tyto tři hry strhly bitvu o pořadí v žebříčku nejprodávanější fyzických her. Vítěz však mohl být jen jeden.

V případě obchodu Xzone je to PlayStation 5 exkluzivita Astro Bot. „O velké dobrodružství malého robota byl v Xzone opravdu zájem a očekáváme, že půjde o hit i během vánoční sezóny. PlayStationu se tady povedla naprosto ideální rodinná hra pro každou generaci,“ doplňuje Jan Maisnar, Xzone specialista na herní segment.

Přečtěte si také: Lídry nominací Golden Joystick Awards 2024 jsou Astro Bot a Final Fantasy VII Rebirth

Ani řetězomeče nebyly vesmírným mariňákům proti robůtkovi co platné. Dlouhých 13 let vyhlížené pokračování Warhammer 40,000: Space Marine 2 přineslo očekávanou akci v té nejlepší podobě, ale k lepšímu umístění v žebříčku chyběla fyzická PC verze. Ty jsou u Xzone nadále hodně populární.

Na třetím místě se umístil letošní ročník fotbalové EA Sports FC. Mezi dalšími novinkami měsíce tu je pak nová Zelda: Echoes of Wisdom, kde se hlavní role konečně dočkala samotná titulní princezna Zelda. Na Switch hru jde o perfektní výsledek.

„Velmi příjemným překvapením je pro všechny v Xzone umístění indie hry Indika. Fyzické vydání vychází dlouho po digitální premiéře, a přesto si příběh mladé jeptišky nenechala ujít řada sběratelů krabicových her,“ dodává Xzone.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY V ZÁŘÍ 2024

  1. Astro Bot
  2. Warhammer 40,000: Space Marine 2
  3. EA SPORTS FC 25
  4. The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
  5. Test Drive Unlimited: Solar Crown
  6. Marvel's Spider-Man 2
  7. Star Wars: Outlaws
  8. Indika
  9. Diablo IV
  10. Disney Epic Mickey: Rebrushed

V žebříčku nejprodávanějších merchandise předmětů v Xzone, jako jsou knihy, figurky nebo trička, nenastala na prvním místě žádná změna. Kniha 50 let videoher od magazínu Level, která vyšla v produkci Xzone Originals, je dlouhodobou stálicí. Hned za ní se umístil český překlad memoáru slavného Sida Meiera. Život v počítačových hrách od brněnského vydavatelství Host, spolu s druhou knihou Levelu – O hrách a lidech ukazuje, že o knihy věnované hernímu světu je velký zájem.

  1. Kniha Level – 50 let videoher
  2. Kniha Život v počítačových hrách (Sid Meier)
  3. Lampička Lord of the Rings – The One Ring
  4. Figurka Five Nights at Freddy’s – náhodný výběr (Funko Mystery Minis)
  5. Kniha Level – O hrách a lidech