Ubisoft prožívá těžké období. Zvrátit to může Assassin's Creed Mirage. Nový díl známé série se vrací ke kořenům a odehraje se v menším světě než předchozí díly, což je reakce na zpětnou vazbu od hráčů, jak přiznal kreativní ředitel Stephane Boudon.

Poslední díly Assassin's Creed se výrazně vzdálily od prvních dílů, které byly akčními adventurami s důrazem na stealth, zatímco Valhalla, Odyssey a Origins jsou spíše RPG. S Mirage se chtějí vývojáři vrátit ke kořenům a vyhovět fanouškům. Zdá se, že vývojáři si uvědomili, že hráči už jsou přejedeni obrovskými otevřenými světy, v nichž se vytrácí důraz na příběh. Díky menší rozloze by právě příběh měl více vyniknout. Tvůrci chtějí zapracovat také na stealthu, parkouru a tichém zabíjení.

Bagdád 9. století bude sice menší, ale o to bohatší tenhle svět bude. Navíc se autoři mohli zaměřit na hlavního hrdinu Basima a jeho příběh o dospívání. Jejich cílem je, abyste se do Bagdádu ponořili a užili si klíčové události té doby. Například pro řízení davu zvolili systematičtější přístup.

„Vyšší hardwarový výkon a zkušenosti, které jsme získali, nám také umožňují mít bohatší a hustší mapu než v prvních AC, a to pro nás znamená více herních příležitostí, více interakcí mezi systémy a větší hloubku. To také znamená, že Bagdád bude neuvěřitelně detailní a pohlcující. Jednali jsme s ním jako s jednou z hlavních postav Mirage,“ dodal Boudon v rozhovoru pro GamesRadar.

Ve studiu Ubisoft Bordeaux přepracovali stealth možnosti. Využít budete moci upravené kouřové bomby, stejně tak vrhací nože. Prý je budete moci přetvořit tak, aby dokonale vyhovovaly vašemu hernímu stylu.

Assassin's Creed Mirage vyjde v letošním roce, očekává se v září na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Dle neoficiálních informací má obdržet remake prvního Assassin's Creed jako DLC.

Připomeňme, že Mirage je jednou ze šesti připravovaných her Assassin's Creed. Tvůrci Assassin’s Creed Odyssey připravují díl s kódovým označením Red, jenž se odehrává ve feudálním Japonsku. Hexe od Ubisoft Montreal se má údajně točit kolem čarodějnických procesů v posledních fázích Svaté říše římské. Pak tady máme také samostatný multiplayerový titul, mobilní hru Jade z prostředí Číny a další mobilní přírůstek do série ve spolupráci s Netflixem.