Různé hry často skrývají drobná překvapení zvané easter eggs. Jedno takové se nedávno objevilo v nejnovějším dílu slavné série Assassin's Creed. To přineslo poměrně nečekané spojení mezi tímto vikingským dobrodružstvím a loňským hitem Death Stranding od jednoho z nejpopulárnějších herních vývojářů Hidea Kojimy. Pokud budete dostatečně všímaví, naleznete úkol, který z vaší/vašeho Eivor udělá alespoň na chvíli Sama Bridgese, hlavní postavu postapokalyptického Death Stranding.

Tahle tajná mise se vám naskytne v momentě, kdy ve vaší osadě postavíte menší obchodní základnu, ve které můžete prodávat a nakupovat různé zboží. Její spuštění je ale skryté a musíte trochu pátrat, abyste jej nalezli. Zezadu obchodu najdete seznam čtyř zákazníků a také čtyři předměty, které lze přenášet. Pokud donesete seznam Yanli, majitelce obchodu, vysvětlí vám, že tito čtyři lidé si pro své objednané zboží nepřišli. Vy se tak můžete rozhodnout doručit tohle zboží na vlastní pěst. Problém však je, že s tímto těžkým nákladem nemůžete na koně a musíte tak po svých, stejně jako Sam v Death Stranding. 

Přečtěte si také: Assassin's Creed Valhalla reprezentuje dobrý díl série, který však vzpomínky na původní hry stále nepřekonává

A stejně jako Sam zdolával ukrutně dlouhé vzdálenosti, tak i Eivor to nemá blízko. Doručení může trvat třeba více jak 15 minut, navíc je ještě nutné hledat správné lokace. K doručení však můžete využívat loď, která vám může výrazně pomoci. Část ale vždy budete muset odnést po svých, vyhýbat se hlubokým řekám a hledat správné cesty skrze špičaté útesy. Teď už chybí jen nějaké to VV, které by vás mohlo ohrožovat. 

Tuto misi si vyzkoušel i jeden z redaktorů magazínu Kotaku. Dle jeho slov nám tento neobvyklý úkol nabídne jiný pohled na svět, který nám francouzské studio přineslo. Během jeho hraní odhalil dosud neobjevená místa a skutečně poznal, jak je Anglie v Assassin's Creed Valhalla obrovská. Takový pocit prostě na hřbetu koně uhánějícím od úkolu k úkolu nemůžeme zažít. Nakonec nám také doporučil si k doručování zapnout muziku od skupiny Low Roar a vypít nějaký ten Monster Energy, abychom naladili správnou Death Stranding atmosféru.