Microsoft představil první letošní nadílku her, které rozšíří předplatné Game Pass poté, co loni přidal 50 novinek. Předplatitelé se mohou těšit na vikinskou výpravu v rozsáhlém akčním RPG titulu Assassin’s Creed Valhalla, stejně tak na hororovější dobrodružství v remaku klasiky Resident Evil 2.

Vezmeme to ale postupně. Už dnes si můžete rozšířit herní obzory o příběhové first-person dobrodružství Close to the Sun (PC, Xbox a cloud) zasazené do utopické lodě Helios zrozené z vize Nikoly Tesly. Jako novinářka Rose Archer vstoupíte na palubu a budete hledat svou sestru Adu. Brzy ale zjistíte, že není vše tak, jak se zdá. Nikde nikdo není a ve vzduchu se drží zápach hnijícího masa. Musíte překonat nebezpečí a vyřešit náročné hádanky.

Zítra, 4. 1. 2024, bude následovat hardcore střílečka Hell Let Loose (PC, Xbox Series X/S a cloud), která vás vezme do druhé světové války. Zažijete epické bitvy 100 hráčů, do nichž se zapojí pěchota, tanky nebo dělostřelectvo. Navíc frontová linie se dynamicky mění na všech mapách reprezentující nejznámější bitvy východní a západní fronty, včetně Carentanu, pláže Omaha, Stalingradu a Kursku.

9. 1. se o pozornost přihlásí jednoduchá akční adventura Figment (PC, Xbox a cloud) a již zmíněné Assassin’s Creed Valhalla (PC, Xbox a cloud). 11. 1. tady máme Super Mega Baseball 4 (PC, Xbox a cloud) přes EA Play a We Happy Few (PC, Xbox a cloud). Druhá jmenovaná je indie survival adventura, ve které je celý svět na drogách. Vaším úkolem je se z braní drog dostat a přitom přežít nahánění zdrogovanými lidmi.

A na závěr první poloviny ledna dorazí 16. 1. remake Resident Evil 2 (PC, Xbox a cloud) a psychologický thriller Those Who Remain (PC, Xbox a cloud) odehrávající se v ospalém městečku Dormont, kde si musíte udržet zdravý rozum a přežít noc, a již zmíněné Assassin’s Creed Valhalla (PC, Xbox a cloud).

Také je vhodné připomenout, že už 5. 1. opouští Game Pass gangsterská akce Grand Theft Auto V (Xbox a cloud). 15. 1. se přidají ještě:

  • Garden Story (PC, Xbox a cloud)
  • MotoGP 22 (PC, Xbox a cloud)
  • Persona 4 Golden (PC, Xbox a cloud)
  • Persona 3 Portable (PC, Xbox a cloud)