Ve dvou a půl minutovém traileru se poprvé můžeme podrobně podívat na příběh vikingské ságy od Ubisoftu, která vyjde 10. 11. letošního roku na obě generace konzolí a PC. V Assassin's Creed Valhalla budou stateční válečníci ze severu drancovat anglické země. Vývojáři nám umožní se podívat mimo jiné na velkolepé souboje i zábavné aktivity, kupříkladu soutěž v pití.

„V Assassins’s Creed Valhalla se z vás stává Eivor (v mužské nebo ženské verzi, dle vašeho výběru – bude možné kdykoli přepínat), nelítostný vikingský válečník vychovaný na příbězích o bitvách a slávě. Objevujte krásy dynamického otevřeného světa zasazeného do pozadí kruté a temné doby staré Anglie. Bojujte s nepřáteli, budujte své obydlí, získejte politickou moc a zaslužte si tak své místo mezi bohy ve Valhalle,“ uvádí tisková zpráva.

Trailer začíná pohledem na Sigurda, bratra hlavního hrdiny, a odhaluje, jak se vikingský válečník dostal ke skryté čepeli. Poté zamíří do Británie. Vikingové se plaví přes rozbouřené moře. Opustili svůj domov na serveru a jsou připraveni vybudovat novou osadu a zabydlet se v neznámé zemi. V Anglii ovšem narazí na mnoho různých království a vládců, kteří se přou o moc a bohatství. Na konci videa je naznačen nějaký tajemní konflikt. Na jeho odhalení si ale budeme muset počkat až do samotného vydání hry.

Přečtěte si také: Souboje s mystickými bytostmi v Assassin's Creed Valhalla

Od příběhového režiséra Darbyho McDevitta se dozvídáme, že Sigurd Styrbjorn je adoptivním bratrem Eivora. Eivor přišel o rodiče jako dítě. Sirotka se ujal Sigurdův otec, král Styrbjorn z Forbergu. Eivor byl vychován jako jeho dítě – vikingové mezi vlastními a adoptivními dětmi nedělali rozdíly. Sigurd je o pět let starší než Eivor a zasloužil se o to, jakým válečníkem Eivor je. Společně povedou klan do války.

Pokud vás zajímá, jak se Eivor dostal ke skryté čepeli, tak za to vděčí svému bratrovi. Na začátku hry se totiž Sigurd vrací z dlouhé cesty, která ho zavedla do Konstantinopole. Právě v tomhle městě se setkal a spřátelil se Skrytými a naučil se mnoho z jejich zvyků. Zvláště ho zajímala skrytá čepel, kterou získal a po návratu ji daroval Eivorovi. Režisér naznačil, že to nebylo jen tak a Skrytí za to něco očekávají. Co? To se dozvíme při hraní Assassins’s Creed Valhalla.

Ve hře nebude chybět Alfréd Veliký, hrdý a mocný král Wessexu, jediného království v Anglii, které úspěšně odolává vikingské invazi. Alfréd bude sužován nejen vikingy, ale i lidmi z jeho vlastního dvora, kteří by rádi usedli na trůn místo něho.

Dalším důležitým kamenem příběhu jsou Synové Ragnara. Jedná se o vikingské útočníky, kteří tvrdí, že jsou syny legendárního Ragnara Lothbroka, vikingského krále. Synové Ragnara - Ivar, Ubba a Halfdan - jsou v Anglii více než pět let a přísahali pomstu království a mužům, kteří zavraždili jejich otce. Měl to být král Aelle, panovník Northumbrijského království.

Dodejme, že na PS5 a Xbox Series X poběží Assassin's Creed Valhalla při 60 snímcích za sekundu v rozlišení 4K.