Kdykoliv přišla v posledních měsících řeč na chystaný survival horor Alan Wake 2, finské studio Remedy nás pokaždé ujistilo, že se hry dočkáme ještě letos. A to navzdory faktu, že dosud jsme přímo z hraní plnohodnotného pokračování thrilleru Alan Wake z roku 2010 neviděli jediný záběr. V tuto chvíli máme k dispozici jen krátký teaser, který ale neobsahuje gameplay, a množství konceptů z vývoje.

Oficiálně každopádně nevíme, kdy přesně má Alan Wake 2 v průběhu letošního roku vyjít, ale to se možná právě změnilo. Matthew Porretta, jenž hlavnímu hrdinovi série propůjčil svůj hlas, totiž v podcastu YouTube kanálu Monsters, Madness and Magic prohlásil, že Alan Wake 2 má vyjít během října/októbra.

Může jít jen o Porrettův osobní odhad? Možné to určitě je. Prohlásil ale, že byl zrovna minulý týden ve Finsku, kde sídlí Remedy. Před několika měsíci navíc bylo potvrzeno, že je Alan Wake 2 už hratelný od začátku do konce, a nedávno se mluvilo o tom, že jeho vývoj je už v závěrečné fázi. Vydání někdy během desátého měsíce letošního roku tedy nezní příliš nereálně.

Nadále ale zůstává faktem, že ze samotné hry jsme ještě nic pořádného neviděli, takže se nyní nabízí otázka, při jaké příležitosti bude Alan Wake 2 naplno odhalen. V nadcházejících týdnech a měsících nás čeká hned několik velkých herních akcí, kdy nejbližší je PlayStation Showcase, na kterou dojde už tuto středu ve 22:00 našeho času. Značka Alan Wake koneckonců není už dlouho spojována jen s jednou konzolí (a samozřejmě s PC), takže přítomnost na akci od Sony není vyloučená.

Ze stejného důvodu se ale může Alan Wake 2 klidně objevit během Xbox Game Showcase (11. června/júna od 19:00) nebo během letošního Summer Game Festu. K odhalení hry přece jen také došlo na akci, kterou organizuje Geoff Keighley, konkrétně na The Game Awards 2021. Necháme se tedy překvapit.

Alan Wake 2, o jehož vydání na všech platformách se postará divize Epic Games Publishing, je ve vývoji ve verzi pro PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S a PlayStation 5.