To, co nedokázali organizátoři E3, tak se opět povedlo týmu kolem producenta Geoffa Keighleye. Summer Game Fest už za několik týdnu propojí videoherní svět a nabídne velkou show, na které nebudou chybět hlavní vydavatelé, včetně PlayStationu a Xboxu.

Geoff Keighley prozradil, že letošního Summer Game Festu se zúčastní více než 40 partnerů v různých rolí. Zmiňuje mimo jiné Electronic Arts, Ubisoft, Activision, Capcom, Disney, Warner Bros, Techland, Square Enix, Bandai Namco, Focus Entertainment, Steam nebo Segu.

Je otázkou, jak se někteří partneři přesně zapojí do samotné show Summer Game Festu, která proběhne 8. 6. v devět večer našeho času. Protože Xbox má oznámenou svou prezentaci na 11. 6, po které bude hned následovat Starfield Direct. O další den později ukáže své hry Ubisoft.

Ve velkém se spekuluje o PlayStation Showcase. Ta má dle neoficiálních informací proběhnout koncem května, případně začátkem června. Je tak dost možné, že někteří vezmou Summer Game Fest jako možnost nalákat diváky na své prezentace. Například Sony loni na Summer Game Festu oznámila akorát The Last of Us Part 1.