Je to tady! Dlouho očekávaná PlayStation Showcase je oficiálně oznámena! Sony nadcházející hry pro PS5 a PS VR2 ukáže ve středu 24. 5. letošního roku ve 22:00 našeho času.

„Prezentace bude mít něco přes hodinu a zaměří se na hry pro PS5 a PS VR2 ve vývoji od špičkových studií z celého světa,“ uvádí Sony.

Očekávat máme pohled na několik nových výtvorů od PlayStation Studios a také na okouzlující hry od third-party partnerů a nezávislých tvůrců.

Sony láká také na nějakou novou značku.

Všimli jste si? Sony nezmínila PS4, tudíž to vypadá, že s blížícími se 40 miliony prodanými kusy PS5 je předešlá generace už vynechána.

Různí insideři a novináři před oficiálním oznámením PlayStation Showcase zmiňovali, že tahle prezentace má být startem druhé etapy života konzole PlayStation 5. Sony je dosud o letošním roce tajemná a má oznámeného pouze Spider-Mana 2 na podzim.

Co tedy na PS Showcase uvidíme přímo od PlayStation Studios? Jistotou je dle mého samostatná multiplayerová akce zasazená do světa The Last of Us od Naughty Dog. Zbytek je dost zahalen, ale tou novou značkou by klidně mohl být projekt od studia Bend, má zahrnout i multiplayer a stavět na systémech otevřeného světa Days Gone.

V případě partnerů je to jednodušší. Tady si píšeme Final Fantasy XVI, Final Fantasy VII: Rebirth, Silent Hill 2 Remake, Stellar Blade, Baldur’s Gate III, Death Stranding 2, Star Wars: Knights of the Old Republic Remake a v neposlední řadě Rise of the Ronin.

Z hardwaru se dlouho spekuluje o novém modelu PS5 s odnímatelnou mechanikou a handheldu s pracovním označením Q Lite, jenž má být ale určen pro streamování her z cloudu.

V úvahu přicházejí také další starší hry pro PC. Možná konečně dojde na vyhlíženou samurajskou akci Ghost of Tsushima od Sucker Punch, která by doplnila Horizon Zero Dawn, Marvel's Spider-Man, The Last of Us Part 1, Days Gone a další hry Sony na PC. Jen doufejme, že port tentokrát bude optimalizovaný.