Italské studio ONE-O-ONE Games ve spolupráci s vydavatelstvím Meta Games oznámilo psychologický thriller Aftermath pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Vydání je naplánováno na rok 2022.

Hlavní hrdinkou je Charlie Gray, bývalá astronautka, která musí najít svou dceru v evropském městě, jež se stalo obětí útoku mimozemšťanů. Přežije a dosáhne svého cíle? Podaří se jí porazit své vnitřní démony?

„Charlie Gray byla na vrcholu blaha. Jako talentovaná inženýrka a astronautka se dostala na místa, o nichž se většině lidí může jen zdát. Ale po zpackaném návratu na Zemi a následných traumatických událostech se Charlie zhroutí svět. Její život se stáčí do stále temnějších míst a Charlie se nyní ocitá izolovaná v opuštěném, roztříštěném světě. Jediné, co ví, je, že musí najít to jediné, na čem ji ještě záleží: Sammy,“ dočteme se v popisku.

Ve hře budete analyzovat své okolí a využívat zdroje, které máme k dispozici. Každodenní předměty se mohou stát cenným nástrojem v boji proti záhadným bytostem, které obývají město. Musíte přijít na slabiny mimozemšťanů a najít nejlepší způsob, jak zlikvidovat tvory, které vás chtějí využít jako oběť.

„Jakou podobu má lidstvo tváří v tvář nepředstavitelným událostem? Sjednotíme se a posílíme, nebo se rozdělíme a rozpadneme? Jsme stále formováni svou minulostí, nebo nacházíme novou sílu, když se soustředíme na možnou budoucnost? Aftermath se hluboce zabývá filozofickými a psychologickými otázky, kterým můžeme čelit, když se ocitneme v bezvýchodné situaci,“ uvádějí tvůrci.

Charlie se stane vězněm probouzející se noční můry. Co se děje? Proč se to děje? To jsou otázky, které ji neustále pronásledují. Pokud smrt není konec, co je tedy konec? Potíž je v tom, že Charlie pronásleduje neviditelný protivník. Vy musíte rozluštit záhadu tohoto zdánlivě nepřemožitelného lovce a využít všechny možnosti svého arzenálu, abyste ho přelstili a přežili. Otázkou je, jaké další síly se mohou v troskách města a jeho okolí ještě skrývat.

Abyste tohle vše zvládli, musíte jíst správné potraviny a udržovat si duševní zdraví a fyzickou vytrvalost. Když na tyto věci budete dávat pozor, budete vždy o krok napřed před nepřítelem, ve střehu a připraveni přelstít své protivníky.

V Aftermath má na hráče čekat zajímavý příběh a neuvěřitelný design, o který se postaral mistr výtvarného umění, Ital Alessandro Bavari, autor konceptů pro Vetřelec: Covenant režiséra Ridleyho Scotta a Suspiria.