Ačkoliv Hogwarts Legacy, hru z kouzelného světa Harryho Pottera, mohou ti z vás, co si připlatili za deluxe edici, hrát už dva dny; pro obyčejné mudly vyjde standardní edice až zítra. Pokud tedy stále čekáte na svůj dopis z Bradavic, pojďte se s námi na pár minut ponořit do teorií o tom, jaké známé postavy z knih a filmů bychom při prozkoumávání bradavických pozemků mohli potkat nebo o nich alespoň najít nějakou zmínku. A pokud jste již Hogwarts Legacy hráli, pod hrozbou jedné z kleteb, které se nepromíjí, prosíme, nekažte zážitek druhým.

7 - BORGIN A BURKE

Hra se odehrává v roce 1890, takže je velká pravděpodobnost, že v ní najdeme alespoň zmínku o Borginovi a Burkovi. Ti jsou všem známí jako chamtiví majitelé obchodu se starožitnostmi, který nese jejich jméno a kam chodí nakupovat čarodějové s postranními úmysly. První jmenovaný by se měl narodit v roce 1846 a v ději Hogwarts Legacy by mu tedy mělo být 44 let. Což znamená, že se svým obchodním partnerem už 27 let provozuje zmiňovaný krámek. Nic víc o něm není známo.

Caractacus Burke byl však o něco známější postavou zmiňované dvojice. Byl to právě on, kdo tehdy zaměstnal Toma Riddla. Těžko říct, zda na Borgina či Burka v příběhu Hogwarts Legacy narazíme. Data ale nelžou a se stoprocentní jistotou víme, že oba v té době žili.

6 - BATHILDA BAGSHOTOVÁ

Bathilda Bagshotová, nebo chcete-li Batty, jak jí říkala Rita Holoubková, nebyla jen řadovou postavou, která napsala Dějiny čar a kouzel, podle kterých se na spoustě čarodějnických škol vyučuje. Byla to především prateta všem známého Gellerta Grindelwalda a do jejího těla se vžila Nagini, kterou do Godrikova dolu vyslal Lord Voldemort, aby zmátl Harryho. Je známo, že se přátelila s Albusem Brumbálem v době jeho studentských let a nepřímé důkazy nás přesvědčují o tom, že by snad mohla i na Bradavické škole učit.

Hermiona o ní totiž několikrát mluvila jako o profesorce Bagshotové. V době, kdy se Hogwarts Legacy odehrává, by jí mělo být asi 17 let. Je tedy možné, že bude Bathilda jednou z našich spolužaček?

5 - MATILDA WEASLEY

Dobře dobře, tady tak trochu podvádíme. Matilda Weasley byla totiž ukázána v jednom z trailerů, a tak je zcela jasné, že se ve hře objeví. Svou pílí a vědomostmi si před rokem 1890 vysloužila místo profesorky přeměňování v Bradavicích a později se vypracovala až na zástupkyni ředitele. My, co jsme Hogwarts Legacy nehráli, můžeme jen spekulovat, jaká bude její role v příběhu. Už teď se ale těšíme, protože Weasley je náš král!

4 - MIRABELLA PLUNKETT

Přečtěte si také: Letní aktualizace Hogwarts Legacy? Nemějte raději velká očekávání

Mirabellu Plunkettovou nejspíše jako postavu chodící po školních pozemcích nenajdeme. Jedná se totiž o čarodějku narozenou v roce 1839, která se jednou o prázdninách u jezera Loch Lomond zamilovala do mořského muže. Ano, je to opak mořské panny. Její rodiče však s jejich vztahem nesouhlasili, a tak se Mirabella rozhodla jednoho dne proměnit v tresku jednoskvrnnou a zmizet. Její příběh je však nezapomenutelný, a tak ji kromě kartičky v čokoládových žabkách můžeme vidět i jako obraz spojující první patro otáčivého schodiště a tajnou chodbu do vstupní haly. A tipnete si, jak zní heslo? Ano, treska jednoskvrnná.

3 - MARVOLO GAUNT

Marvolo Gaunt nebo Rojvol Gaunt, jak zní jeho překlad do češtiny, je dědečkem Toma Riddla alias Lorda Voldemorta. A nejen to! Všichni, kdo o kouzelnickém světě něco málo vědí, ví také to, že je jedním z posledních žijících potomků Salazara Zmijozela. Tedy jednoho ze zakladatelů Bradavické školy čar a kouzel. Marvolo byl velmi zlým a agresivním člověkem.

Pohrdal všemi mudly a lidmi, kteří zkrátka neměli čistou kouzelnickou krev. Je dobře, že zemřel v osamění někde mezi lety 1925-1928 po svém krátkém pobytu v Azkabanu za pokus o vraždu své dcery Meropy – matky Lorda Voldemorta. Jeho přesné datum narození není známo. Je však jasné, že ještě mladý a bezdětný se mohl v době, kdy se hra odehrává, po Bradavicích pohybovat.

2 - NICOLAS FLAMEL

Francouzský čaroděj, alchymista, dobrý přítel Albuse Brumbála a především stvořitel kamene mudrců, který dokáže přetvořit kovy ve zlato a stvořit elixír života. A právě onen elixír je důvodem, proč bychom Nicolase Flamela mohli při toulkách hrou potkat. Narodil se nejspíše roku 1326 a zemřel až mezi lety 1992-1996, což z něj dělalo jednoho z nejstarších kouzelníků historie. V době, kdy se Hogwarts Legacy odehrává, je mu sice už něco přes 500 let, to ale nevyvrací fakt, že alespoň malou zmínku o něm bychom mohli ve hře najít.

1 - ALBUS BRUMBÁL

Albus Percival Wulfric Brian Brumbál, držitel Merlinova řádu první třídy, bývalý ředitel Bradavic a jeden z nejlepších kouzelníků všech dob. Všichni víme, jaký osud ho potkal 30. června 1997 v astronomické věži. Vraťme se ale o 115 let zpět, tedy do roku 1881, kdy se Percivalu a Kendře Brumbálovým narodil jako první ze tří sourozenců.

Krátce po narození jeho sestry Ariany a smrti otce se společně s ní, bratrem Aberforthem a matkou přestěhovali do Godrikova dolu. Načež v roce 1892 nastoupil do Bradavic jako student v nebelvírské koleji. Je tedy šance, že o jeho rodinných tragédiích se dočteme v Denním věštci, který vznikl už v roce 1743. Nebo ho snad potkáme jako jedenáctiletého prvňáčka na konci Hogwarts Legacy?

Existuje spousta jiných, známých i méně známých postav. My jsme však vybrali ty podle nás nejzajímavější a doufáme, že alespoň malá zmínka o některé z nich se ve hře objeví. Pokud jste tedy ještě Hogwarts Legacy nehráli, neváhejte napsat do komentářů jaké postavy bychom podle vás mohli potkat a proč. Pro všechny ostatní Nox…a uvidíme se u dalšího videa.