Akce Realms Deep 2021, na níž jsme viděli přes 150 převážně nezávislých a retro titulů, je zdárně za námi. Jedním z pořadatelů je přitom společnost 3D Realms, která akci přirozeně využila k oznámení nových projektů, o jejichž vydání se postará, i k přiblížení nového obsahu pro již dostupné hry.

Přečtěte si také: Na akci Realms Deep se ukázalo přes 150 her

CULTIC

Celou akci odstartovalo odhalení retro střílečky Cultic od týmu Jasozz Games. Ta může někomu připomínat hry vytvořené v enginu Build, který pohání klasiky jako Duke Nukem 3D nebo Blood. Ve skutečnosti je však postavena na moderním enginu, jenž nabízí řádnou fyziku, osvětlení i plně 3D svět.

Předností Culticu má být každopádně možnost přistupovat k soubojům mnoha způsoby. Můžete střílet, běhat, kopat, klouzat se, ale i pokládat různé pasti, to všechno v boji s nebezpečným a záhadým kultem. Počítejte také s tím, že budete hodně umírat. Datum vydání zatím neznáme, na Steamu si však už nyní můžete stáhnout demoverzi.

COMBUSTION

Velkým finále několikahodinového přenosu z Realms Deep bylo naopak přiblížení akčního RPG Combustion, kterému se před několika měsíci poměrně dařilo na Kickstarteru. Hra od týmu Retro Dungeon je zasazena do zvláštního dieselpunkového světa, který obývají mluvící zvířata. Konkrétně zavítáme v roli cynického kočičího detektiva Calica do města Norrune, jež ohrožují občanské nepokoje, organizovaný zločin nebo geniální sériový vrah.

Soudě dle prvního traileru se tu také nebude šetřit odkazy na Metal Gear Solid a další klasiky z éry Nintenda 64 a prvního PlayStationu. Inspirací touto érou se přitom tvůrci již na Kickstarteru nijak netajili.

Combustion, o jehož vydání se nyní postará 3D Realms, vyjde v průběhu příštího roku minimálně ve verzi pro PC.

ION FURY: AFTERSHOCK

Velkým zklamáním bylo přiblížení expanze Aftershock pro Ion Fury. Předem jsme věděli, že se Aftershock na akci Realms Deep objeví, počítali jsme ale s tím, že se zde dozvíme alespoň datum vydání. Dosud totiž tvůrci ze studia Voidpoint tvrdili, že se DLC dočkáme letos v létě. Nakonec tu ale bohužel nemáme ani datum vydání, ani pořádný gameplay trailer, když nic jiného. Dočkali jsme se pouze krátkého sestřihu záběrů z hraní, jenž oznamuje, že Ion Fury: Aftershock vyjde i v krabicové verzi.

Předobjednávky budou zahájeny brzy, samotné rozšíření Ion Fury: Aftershock pak míří na Steam, GOG.com, PS4, Xbox One a Switch.

GRAVEN

Graven se již několik měsíců nachází v programu Early Access na Steamu a nyní se jeho majitelé mohou těšit na druhou obsahovou aktualizaci. Tu přibližuje nový trailer, jenž láká na kooperativní režim, vylepšování zbraní, přidání postavy známé jako The Alchemist a další novinky, jež připravují ve studiu Slipgate Ironworks.

CORE DECAY

V průběhu loňské akce Realms Deep společnost 3D Realms odhalila sympaticky vypadající immersive sim Core Decay, na němž pracuje Ivar Hill a studio Slipgate Ironworks. Nyní, téměř o rok později, tu máme čerstvý trailer, který Core Decay ukazuje v o něco lepším světle a hlavně láká na vydání demoverze, k němuž by mělo dojít do konce letošního roku. Datum vydání plné verze však bohužel stále neznáme, stejně jako plný rozsah platforem, na něž hra zamíří. Podobně jako v případě ostatních projektů, které jsme během Realms Deep viděli, se však dá počítat minimálně s PC, konkrétně Steamem.