Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Z magazínu Edge uniklo pár dnů před koncem embarga hodnocení Half-Life Alyx. Očekávaný návrat Half-Life obdržel hodnocení 9/10. Více v současné době bohužel nevíme, ale vypadá to, že se majitelé virtuální reality na PC mají nač těšit.

- V demoverzi Resident Evil 3 byla nalezena data odhalující, že by plná verze měla zahrnout čtyři úrovně obtížnosti: Assist, Normal, Hard a Super Hard. Super Hard kromě odolnějších nepřátel a méně nábojů a lékárniček rovněž mění umístění nepřátel a předmětů. K dispozici má být i New Game+ a samozřejmě spousta předmětů, které bude možné odemknout, včetně concept artů, kostýmů a dalších maličkostí. Jill má mít čtyři outfity a Carlos dva.

- Raf Grassetti, umělecký ředitel God of War, se pravděpodobně podílí na dalším dílu dobrodružství Krata. Mezitím má ale čas, aby nám ukázal svou vizi populárních zloduchů ze světa DC Comics - Harley Quinn a Penguina (Tučňáka).

- Ze Steamu zmizela Mortal Kombat Komplete Edition. Podle Valve tak bylo učiněno na žádost vydavatelské společnosti Warner Bros. Spekuluje se, že za to může vypršení licence na hostujícího bojovníka Freedyho Krugera. Práva se totiž nedávno vrátila k tvůrci Wesu Cravenovi. Pokud je tomu tak, Warner Bros s ním musejí uzavřít novou dohodu, případně postavu ze hry odstranit. Majitelé titulu by neměli být touto situací zasaženi.

- SPEKULACE: Spider-Man 2 od Insomniac Games a Sony vyjde koncem roku 2021 na PS5 a půjde o přímé pokračování předchozího dílu, které se více zaměří na Milese Moralese. Pavoučí muž bojovat s Venomem v New Yorku (částech Queens a Brooklynu). K oznámení údajně dojde letos v létě.

- Blizzard naděluje hráčům World of Warcraft dvojnásobné množství zkušenostních bodů, aby je udržel u hry v době epidemie koronaviru. Tahle akce poběží až do 20. 4. 2020. Připraveny jsou i speciální bonusy pro ty, co se budou do WoWka vracet.

- Steam má za sebou další rekord. Na platformě bylo v jednu dobu přihlášeno 22,5 milionu hráčů. Ve hře Counter-Strike: Global Offensive jich bylo 1,1 milionu. Tom Clancy's Rainbow Six Siege (198 tisíc), Football Manager 2020 (180 tisíc), ARK: Survival Evolved (157 tisíc), Path of Exile (132 tisíc) a Rust (99,7 tisíc).

- Sony musela řešit první problém s autorskými právy ve své PS4 exkluzivitě Dreams. Na žádost Nintenda musela Sony ve hře uzamknout projekty se Super Mariem. Informuje o tom jejich tvůrce PieceOfCraft, kterému Sony poslala vysvětlující e-mail. Takhle ve hře fanouškovský projekt vypadal:

- V úterý se dozvíme podrobnosti o dalším dodatečném obsahu do Borderlands 3, stejně tak o Mayhem Mode 2.0 a dalších věcech, které se do komiksové střílečky chystají.

- Máme tu další důkaz, že letos vyjde remaster Call of Duty: Modern Warfare 2. Na neoznámený titul si posvítila korejská ratingová organizace. Remaster je doporučen hráčům od 18 let a zahrnuje pouze příběhovou kampaň pro jednoho hráče. Dřívější spekulace mluvily i o multiplayeru.

- 100 her zdarma. Itch.io se připojuje k projektu, aby hráči zůstali doma a chránili se před novým typem koronaviru. Nejedná se o AAA tituly, ale menší, leč zajímavé nezávislé projekty, z nichž si vybere každý.

- Pokud vás zajímají technologie, tak oceníte téměř půlhodinové video, které se věnuje enginu id Tech 7 v nejnovější střílečce Doom Eternal. Jak se zdá, ve studiu id Software odvedli pořádný kus práce.

PŘEČTĚTE SI NAŠE ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY Z VÍKENDU