Pandemie koronaviru zastavila všechny sporty, závody Formule 1 nevyjímaje. Organizátoři ale přišli se zajímavou náhradou. Uspořádají virtuální ekvivalent zrušených Velkých cen ve hře F1 2019. Virtuálních závodů se zúčastní i někteří jezdci skutečné F1.

Už tuto neděli v devět hodin večer našeho času se pojede Velká cena Bahrajnu. Závod bude zkrácen na poloviční délku. Jen je škoda, že se nezúčastní úplně všechny týmy. Fanoušci se musejí obejít bez jezdců stájí Ferrari, Alpha Tauri (v minulých sezónách Toro Rosso) a Hass. Ostatní svou účast nepotvrdili, ale všichni byli organizátory pozváni, tak se možná dostaví úřadující mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu, mladý talent Lando Norris z McLarenu nebo stále usměvavý Daniel Ricciardo z Renaultu.

Pokud máte zájem, virtuální GP Bahrajnu můžete sledovat v neděli od devíti hodin večer našeho času na kanálech F1: YouTube, Twitch, Facebook, oficiální webové stránky.

Organizátoři ještě upozorňují, že virtuální závody neovlivní body v oficiálním mistrovství světa, jsou čistě zábavou a každý účastník se připojí ze svého domova, aby nedošlo k nákaze.

Formule 1 si možná vzala příklad z Maxe Verstappena a Landa Norrise, kteří se pravidelně baví u her rFactor 2 a F1 2019.

Pokud nechce sledovat závody jen jako divák, tak Codemasters zveřejnili demo, které se dočasně stalo plnou verzí a na PS4 a Xboxu One nabízí plnohodnotný zážitek v F1 2019. Demo takto bude fungovat po dobu jednoho měsíce.