Pamatujete si ještě zpackaný remake kultovní akce XIII, který vyšel na konci roku 2020 v opravdu hrozném stavu? Komiksovou střílečku nedokázaly pořádně opravit ani patche. Na Steamu má extrémně záporné uživatelské recenze a nikdo nemohl říct ani popel, když se stala nejhůře hodnocenou hrou roku 2020.

Dnes, po dlouhé době, se ozvala vydavatelská společnost Microids, která hodlá XIII Remake zachránit. Na září letošního roku oznámila velkou aktualizaci. Tu nemá na starost původní studio PlayMagic, ale francouzská firma Tower Five. Její zaměstnanci na titulu pracují více než rok a mluví o předělání titulu od základu.

Původní verze remaku byla kritizována za špatnou hratelnost a obrovské rozdíly v uměleckém stylu oproti originálu. Tým z Tower Fire nyní slibuje nové rozhraní a vizuální styl, kompletní přepracování umělé inteligence, nové zvuky a další vylepšení.

Majitele PlayStationu 5 a Xboxu Series X potěší podpora 60 snímků za sekundu a všechny hráče zase může těšit multiplayerový režim pro 2 až 13 lidí.

Tahle velká aktualizace bude zdarma pro všechny, co vlastní základnu hru ve verzi pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Vyjde 13. 9. 2022, což se shoduje s vydáním verze pro Nintendo Switch. Ta měla původně dorazit mnohem dříve.

„Jsme si plně vědomi toho, že původní vydání remaku XIII na PlayStation 4, Xbox One a PC nesplnil požadavky hráčů, a je nám to velmi líto. Před více než rokem jsme se rozhodli najmout studio Tower Five, aby na hře pracovalo. Tower Five s námi spolupracovali již v minulosti, mimo jiné na vynikajícím portu Agatha Christie: The ABC Murders pro Nintendo Switch. Opravdu jsme si chtěli dát na čas a nabídnout majitelům remaku XIII bezplatnou aktualizaci, která bude tou nejlepší možnou poctou původní verzi hry, kterou milujeme,“ uvedl Stéphane Longeard, generální ředitel společnosti Microids.

„Verze hry pro Nintendo Switch samozřejmě využije veškerou dosavadní práci vývojářů a bude podporovat režim pro více hráčů, čímž vývoj hry končí. Nemůžeme se dočkat, až se hráčům dostane do rukou přepracovaná verze hry a až v létě znovu zažijí dobrodružství agenta XIII.“

Doufejme, že tentokrát si v Microids nevymýšlejí a přinesou hráčům kvalitní hru. Na trailer a obrázky si ale musíme ještě počkat. V článku jsme použili screenshoty z původní verze remaku XIII.