Pokud rádi podporujete tuzemské hry, tak pro vás máme dva tipy. V předběžném přístupu na Steamu dnes vyjde zajímavá budovatelská puzzle strategie Preserve. Na stejném místě se objeví také demoverze české emotivní příběhové adventury Scarlet Deer Inn.

Preserve vytváří slovenské studio Bitmap Galaxy. Úkolem hráče je vybudovat harmonický a živý ekosystém z neúrodného kusu půdy tím, že do něj umístíme rostliny a zvířata. V early access fázi jsou dostupné tři biomy: kontinentální, savana a mořský. Každý z nich nabízí harmony mód, což je rozsáhlý kreativní režim, stejně tak jedinečné herní prvky, které zaručují vždy unikátní herní zážitek.

Kromě toho Preserve nabízí více než 25 hlavolamů v puzzle módu a neomezený kreativní režim. Hráči se mohou podělit o krásu svých diorám pomocí vestavěného fotografického režimu.

„Sme veľmi radi, že po takmer dvoch rokoch vývoja môžeme dnes vydať Preserve do Early Access,“ říká Matej Hudák, Head of Publishing v Grindstone. „Taktiež sme uzavreli niekoľko spoluprác s titulmi ako Townscaper, Polylithic, Terra Nil alebo Terra Scape a vytvorili zľavnené balíčky, ktoré sú dostupné na Steame od dnešného dňa. Hra Preserve bude tiež súčasťou Wholesome Games eventu na Steame od 15. do 21. 8.“

Hra Preserve bude dostupná v předběžném přístupu na Steamu s 20% slevou za 9,99€, nebo jako součást Wonder Edition spolu s digitálním artbookem a soundtrackem za 19,99€.

To Scarlet Deer Inn je vyšívaná příběhová plošinovka s emotivním příběhem, zajímavými postavami, temným podzemím plným potvor a světem inspirovaným slovanským folklórem. Hrát budete za Elišku, mámu dvou dětí. Není nijak zvlášť výjimečná ani se o ní nepíšou hrdinské eposy. Okolnosti ji však donutí prozkoumávat místa plná zajímavých a neobvyklých, ale také temných a děsivých situací.

„Jediné, co tě chrání před jistou smrtí, je louč. Všechny snímky postav jsou skutečně vyšívané a hudbu tvoříme sami pomocí tradičních nástrojů,“ uvádí studio Attu Games, které tvoří manželé ze Znojma.

K hraní demoverze stačí 64bitový procesor a operační systém Windows 10, procesor Intel i5 (2 GHz), 4 GB RAM a grafická karta kompatibilní s DirectX 11. Hra je ve vývoji také pro Xbox Series X/S a Nintendo Switch.