U příležitosti nadcházejícího Halloweenu si můžete digitální knihovničku her pro počítače obohatit o povedený survival horor The Evil Within z roku 2014. Další týden bude zdarma druhý díl z roku 2017.

The Evil Within od japonského studia Tango Gameworks a Bethesdy rozdává Epic Games Store. Na vyzvednutí hry máte čas do čtvrtka 26. 10. 2023. Na platformě je zdarma ještě logický singleplayerový titul Eternal Threads založený na příběhu z pohledu první osoby, zaměřuje se na manipulaci s časem, volbu a důsledky. Další týden bude Epic rozdávat The Evil Within 2 a logickou plošinovku Tandem: a Tale of Shadows.

Oba díly The Evil Within vytvořil Shinji Mikami (tvůrce Resident Evil) se svým týmem z Tango Gameworks. První hra je obecně lépe hodnocena, druhé hře chybí více strašidelných scén. Příběh sleduje policejního detektiva Sebastiana Castellanose, který se setká s tajemnou a mocnou silou. Poté, co je svědkem masakru svých kolegů, je Sebastian přepaden a upadne do bezvědomí. Když se probere, ocitne se v bláznivém světě, kde se mezi mrtvými potulují ohavná stvoření. Tváří v tvář nepředstavitelnému teroru a v boji o přežití se Sebastian vydává na děsivou cestu, aby odhalil, co se za touto zlovolnou silou skrývá. Ve dvojce zachraňuje svou dceru z tohoto děsivého světa, které je zaplaveno zmutovanými lidmi.

Pokud máte Game Pass, najdete oba díly The Evil Within v předplatném. Ptáte se, zda vyjde někdy třetí díl? To je těžké říct. Určité náznaky mohly být v letos vydané rytmické akci Hi-Fi Rush. Ovšem Shinji Mikami v únoru tohoto roku oznámil odchod z Tango Gameworks.

Launch trailer k vydání The Evil Within