I když nemá zaklínač Geralt z Rivie rád portály, z nějakého důvodu si stále nachází cestu do jiných světů. Díky spolupráci studia CD Projekt RED s dalšími herními tvůrci se tématika Zaklínače objevila už v bojovce SoulCalibur VI a v multiplayerovém RPG Monster Hunter World. Do konce roku by si měli obsah vycházející ze Zaklínače 3 užít také hráči jihokorejské verze MMORPG Lost Ark a zapomenout bychom neměli ani na kolegu jménem Cyberpunk 2077, jehož obsah se objevil v Death Stranding od studia Kojima Productions.

Tím ale zjevně CD Projekt RED nehodlá končit, jak dokazuje spolupráce s tvůrci mobilního RPG AFK Arena. I to se brzy dočká obsahu inspirovaného herním Zaklínačem 3, na nějž láká krátký teaser. V něm vidíme samotného Geralta z Rivie, který díky kooperaci polských tvůrců se společnostmi Lilith Games a Original Entertainment rozšíří nabídku herních postav AFK Areny. Kromě Geralta se do světa Esperia, v němž se hra odehrává, dostane také čarodějka Yennefer.

AFK Arena je free-to-play titul dostupný ve verzi pro iOS i Android, takže pokud patříte mezi fanoušky, kteří musí nutně vyzkoušet vše spojené se Zaklínačem, nic vám nebrání si hru zkusit. I když se připravte na možnost, že pro zpřístupnění nového zaklínačského obsahu budete muset buď platit, nebo hrát delší dobu.