Ve druhé polovině letošního roku vstoupí nový Zaklínač do plné produkce, abychom si ho za dva až tři roky mohli zahrát. Nové dobrodružství ve známém fantasy světě je zahaleno tajemstvím, ale jedno je už teď jisté. Zaklínač 4 nebude převlečený třetí díl. V CD Projektu RED chtějí posunout hranice a prozkoumat zcela nové oblasti.

Samozřejmě staví na úspěchu předešlého dílu a na tom, co se během vývoje her Zaklínač 3: Divoký hon a Cyberpunk 2077 naučili, ale přidají nové herní prvky a nové mechaniky, které jsme v jejich předchozích hrách neviděli.

„Vytváření nové hry je vždy tvůrčím rizikem, zejména proto, že se snažíme posouvat hranice a prozkoumávat nové oblasti; je to něco, co jsme dosud nedělali. Je to určitě poměrně široký koncept, ale nemohu zabíhat příliš do podrobností, aniž bych mluvil o hře samotné. Ale neměli byste očekávat něco jako Zaklínač 3 v novém hávu,“ řekl investorům Michał Nowakowski, generální ředitel CD Projektu.

Poté potvrdil nové herní prvky a nové mechaniky, stejně jako u Cyberpunku 2077. Tento směr nazval riskantním, protože to není jen o tom dělat něco, co už dělali dříve.

Další otázka směřovala na datum vydání. O něm nechtěl Nowakowski vůbec mluvit a vysvětlil, že je součástí marketingového plánu. Dříve vedení polského studia uvedlo jako nejdřívější termín rok 2025. Na Zaklínači 4 v současné době pracuje 403 lidí.