Po úniku The Last of Us Part 2 se na internet předčasně dostal i remake prvního dílu. A opět to nejsou povzbudivé zprávy. Před dvěma roky se mluvilo zejména o kontroverzním příběhu a nesympatické Abby, zatímco dnes leaker upozorňuje na to, aby hráči od The Last of Us Part 1 moc nečekali.

Před oznámením remaku jedničky se o něm hodně spekulovalo a mluvilo se o tom, že by mohl převzít vylepšené herní mechanismy a design úrovní z The Last of Us Part 2. Jak se ale dnes ukazuje, tak nakonec má jít pouze o vizuální upgrade. Dotyčný svůj názor dokládá dosud neviděnými screenshoty a videem ukazují filmeček z prologu s Joelem a jeho dcerou. Pokud jste hru dosud nehráli, tak úvod je plný spoilerů.

Leaker tvrdí, že u The Last of Us Part 1 nezaznamenal žádné vylepšení hratelnosti. To je v rozporu s prohlášením studia Naughty Dog, které uvádělo různá vylepšení a vylepšení umělé inteligence po vzoru druhého dílu. Místo toho leaker potvrzuje vylepšené zvuky, animace, vizuální stránku a přidání prvků přístupnosti. Hratelnost ale měla zůstat stejná jako u původního The Last of Us.

„Hra byla kompletně od základů přepracována pomocí nejnovější technologie enginu PS5 od Naughty Dog s pokročilou vizuální věrností, plně integrovanými funkcemi bezdrátového ovladače DualSense a dalšími funkcemi,“ píše o remaku Sony.

Co se týče toho, jak The Last of Us Part 1 běží na PlayStationu 5, tak má dva grafické režimy pro různé snímkové frekvence. Vybrat si můžete rozlišení 4K při 40 snímcích za sekundu, stejně tak dynamické rozlišení 4K při 60 snímcích. Podporováno je VRR.

Leaker neprozradil, jak se ke hře dostal. Příspěvek, který zveřejnil na Redditu, byl mezitím smazán. Opět se ale mluví o tom, že remake The Last of Us má jediný cíl, a to vytáhnout z hráčů další peníze. Jsem si jist, že po těchto informací se bude ještě hlasitěji mluvit o ceně, která byla stanovena na 70 eur.

The Last of Us Part 1 vyjde 2. 9. letošního roku na PlayStation 5 s českými titulky. Později se hra dostane na PC.