V posledních letech jsou hráči hákliví na remastery a remaky her, které neoslavily ani kulatiny. O to přísnější jsou k předělávkám, kde nejsou vidět moc velké rozdíly oproti originálu. Negativní reakce dostává i remake The Last of Us a zaznívají názory, že vzniká jen za účelem vytáhnout z hráčů další peníze.

S tímto tvrzením nesouhlasí Robert Morrison. Zkušený animátor, který pracoval na původním prvním dílu příběhu Joela a Ellie a teď ho najdeme v Sony Bend, remake brání. Na sociální síti Twitter uvedl, že jde o nejpečlivěji vytvořený a zpracovaný projekt, jaký kdy viděli nebo jakého kdy byl součástí za celou svou kariéru. Podle Morrisona vývojáři ze studia Naughty Dog věnují hře nejvyšší možnou úroveň péče a kladou důraz na sebemenší detail.

Část hráčů s animátorem souhlasí a poukazuje na fanouškovské srovnání The Last of Us z roku 2013 s remakem, kde můžeme vidět působivé detaily. To je vede k jednomu: The Last of Us Part 1 s využitím nejmodernějších technologií má být titulem, který tihle vývojáři vždy chtěli vytvořit. Tedy naplnit původní vizi.

Mnohým se nelíbí vysoká cena, remake se bude prodávat za 70 eur (2119 Kč na českém PS Store), což některým fanouškům přijde moc za předělávku starší hry. Remaster pro PS4 vyšel v roce 2014.

„Cenu hry nemohu ovlivnit a je subjektivní pro každého jednotlivce. Můžete se sami rozhodnout, jestli hru chcete, nebo ne. Říkám jen, že jsem v úžasu nad prací, kterou na projektu odvedla úžasná skupina lidí. Bylo do něj vloženo obrovské množství vášně,“ prohlásil Morrison a sarkastickým komentářům, že podporuje The Last of Us Part 1 protože ho zaměstnává Sony, odpověděl:

„Ano, pracuji pro Sony. Jsem za to velmi vděčný. Pracoval jsem jako vedoucí animátor také pro Microsoft Game Studios. Vlastním konzole PlayStation, Xbox, Nintendo a také hraji na PC. Podporuji všechny platformy a v minulosti jsem to mnohokrát řekl. Hry mají být zábava.“

Naughty Dog vytváří postapokalyptický příběh od základu. Hra zahrne modernizovanou hratelnost, vylepšené ovládání a rozšířené možnosti přizpůsobení. Vyjde 2. 9. letošního roku na PlayStation 5 s českými titulky. PC verze má následovat krátce poté. Na disku konzole si připravte alespoň 79 GB volného místa.