Pokud si budete chtít zahrát Call of Duty: Black Ops Cold War na nové generaci konzolí v nejlepší možné kvalitě, budete si muset připlatit. Vylepšení pro majitelé PlayStation 4 a Xbox One verzí nebude zdarma. Místo toho Activision prodává speciální Cross-Gen Bundle, který je o 250 korun dražší než standardní edice.

Když si koupíte standardní edici Call of Duty: Black Ops Cold War za 1799 Kč (současná cena na českém PS Store a Xbox Store), tak si akční střílečku na PS5 a Xbox Series X budete moci zahrát díky zpětné kompatibilitě, ale nedostanete žádná vylepšení. Od toho je Cross-Gen Bundle za 2049 Kč. Cross-Gen Bundle obsahuje i nejdražší Ultimate Edition za 2499 Kč.

Lze očekávat, že i samostatná verze hry pro PS5 nebo Xbox Series X bude o 250 korun dražší. Jak vidno, k navýšení ceny za next-gen verze her už sáhl také Activision. Jako první začala o 10 dolarů/euro prodávat hry společnost Take-Two, konkrétně u NBA 2K21.

Jak bude Call of Duty: Black Ops Cold War pro PlayStation 5 a Xbox Series X vylepšeno? Server Venture Beat se dozvěděl, že na obou konzolích hra poběží při 120 snímcích za sekundu v rozlišení 4K. Tvůrci mají využít možnosti ovladače DualSense u PS5, včetně haptické odezvy a adaptivních spouští. Díky SSD diskům má být eliminováno načítání, takže se dočkáme plynulého přechodu mezi filmečky a hratelnými částmi.

Vývojáři se mají postarat o globální systém nasvícení s využitím ray-tracingu v reálném čase. Cílem je, aby na nové generaci konzolí od Sony a Microsoftu vypadalo letošní Call of Duty fotorealisticky. Nemůže tak chybět podpora HDR nebo 3D zvuku. Novou technologii 3D zvuku slibuje PS5. V Cold War mají hráči díky ní přesněji určit polohu blížících se nepřátel a užít si přestřelky se vším všudy. Na současné generaci konzolí má být standardem 60 snímků za sekundu.

Vylepšení očekávejte zejména v singleplayerové kampani, protože multiplayer a Zombies režimy budou napříč PC, PlayStationem a Xboxem.

Call of Duty: Black Ops Cold War bylo včera detailně odhaleno. Fiktivní kampaň zasazenou do období studené války na začátku osmdesátých let připravuje studio Raven Software. Rozhodlo se, že si vůbec poprvé budeme moci vytvořit vlastní postavu a úrovně budou nelineární ve stylu Hitmana, zatímco v dialozích se budeme moci rozhodovat. Více si o tom přečtěte zde.