Příznivci zombie akcí, kteří mají rádi své hry v knihovničce na Steamu, se dočkají příchodu Dead Island 2. Příběhová vyvražďovačka zasazena do rozpadajícího se Los Angeles se objeví na platformě od Valve rok a jeden den po vydání na Epic Games Store. Konkrétně 22. dubna/apríla 2024 s českými titulky.

Tisková zpráva informuje o standardní verzi, součástí tedy nebude první příběhové rozšíření Haus odehrávající se ve stylovém a tajemném sídle jednoho šíleného miliardáře v Malibu. Ve druhém čtvrtletí tohoto roku dojde ještě na přídavek SOLA Festival.

Pokud ještě nemáte předešlý díl, tak po dobu dvou dnů (do 15. února/februára 15:00) je na Steamu zdarma Dead Island Riptide – Definitive Edition a do 20. 2. se slevou 75 % lze koupit Dead Island: Retro Revenge, cena je 1,24€. Když si definitivní edici Riptide přidáte do knihovny, tak už vám zůstane napořád.

„Dead Island 2 je přímo hollywoodská jízda, která je podpořená Flash systémem, jenž každým úderem vykouzlí na nepřátelích symfonii destrukce. Tuto symfonii podtrhuje i to, jak můžeme do našeho likvidování zapojit okolí, a to hlavně díky reakcím elektřiny a ohně. Bohužel za RPG prvky a otevřeným světem se skrývá znatelně nalinkované hraní a postupy. Spolu s postupem působí uměle i výskyt nemrtvých. Tyto negativní fakta nám ale nebránila si hru užít. Označil bych proto Dead Island 2 za ošizený, nicméně parádní titul,“ dočtete se v naší recenzi.