Akční adventura Star Wars Outlaws od Ubisoftu a studia Massive Entertainment byla v poslední době v záři reflektorů především kvůli kontroverzním obchodním praktikám vydavatele. V důsledku oznámení dvou dost drahých speciálních edic, případně kvůli skutečnosti, že hráči, kteří si nekoupí Season Pass, nebudou mít přístup k jedné z misí, Ubisoft ze strany fanoušků i zahraničních médií schytává nemalou kritiku. Ale jak známo, paměť hráčů i herních novinářů bývá dost krátká, takže očekáváme, že do vydání novinky od tvůrců série The Division se na to všechno do značné míry zapomene. Pokud se ale na to vydání stále těšíte, máme pro vás tentokrát něco jiného než další povídání o tom, jak se vás Ubisoft pokusí oškubat.

Při příležitosti oficiálního dne Star Wars alias May the 4th, na který dojde tuto sobotu, tvůrci vydali čtveřici nových konceptů z vývoje. Ty dokazují, že ze studiích, která patří Ubisoftu, ještě talent a kreativita úplně nezmizely. Minimálně nezmizely z uměleckých oddělení. Z obrázků na nás totiž dýchá parádní atmosféra předaleké galaxie a díky nim máme zase o něco větší chuť vrhnout se do připravovaného otevřeného světa po hlavě.

Koncepty konkrétně ukazují deštivé ulice města na tropické planetě Akiva, kterou lze znát z knižní trilogie Aftermath, nebo vstup do sídla zločineckého klanu Ashiga. To se má nacházet na horské planetě Kijimi, s níž jste se pro změnu mohli setkat při sledování filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera.

Jako už tradičně tu máme také nový pohled na měsíc Toshara, jenž byl vytvořen přímo pro potřeby hry. Očekáváme, že podobný západ slunce, jaký pozoruje hlavní hrdinka Kay Vess a její zvířecí společník Nix na čerstvě zveřejněném obrázku, budeme moci spatřit i při hraní. Vše pak uzavírá ukázka bordelu kdesi ve vesmíru, jímž se propléta loď Trailblazer, svým způsobem mobilní domov Kay a Nixe.

Pokud si předobjednáte některou z dražších edic Star Wars Outlaws ve verzi pro PC, PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S, díky prioritnímu přístupu pro majitele těchto edic pro vás platí datum vydání 27. srpna/augusta 2024. Ostatní si musí počkat na 30. srpna/augusta 2024.