Podle očekávání nám dnes společnost Ubisoft nadělila nový trailer lákající na akční adventuru Star Wars Outlaws od studia Massive Entertainment. Po několika měsících relativního ticha tu tak máme nové příběhové střípky, které zahrnují třeba zločinecké syndikáty Huttů, Pykeů a Rudého rozbřesku. K těmto kriminálním organizacím, které lze znát z ostatních médií se značkou Star Wars, se nyní přidává frakce Zerek Besh a její šéf Sliro.

Právě Sliro představuje důvod, proč je na hlavní hrdinku hry Kay Vess vypsána odměna, a to kvůli jakési neúspěšné zakázce. Tudíž se v jádru příběhu Star Wars Outlaws nachází snaha o vykoupení a opětovné nabytí svobody. Ta ale není zadarmo, a tak musí mladá darebačka uskutečnit poměrně velkou loupež a obrat syndikát Zerek Besh o jeho bohatství.

Ačkoliv je zaměření příběhu na galaktické podsvětí v době mezi pátou a šestou filmovou epizodou Star Wars v rámci videoher z předaleké galaxie relativně unikátní, soudě dle traileru dojde na velké množství dobře známých prvků. V otevřeném světě hry na nás čeká třeba Jabba a jeho palác na písečné planetě Tatooine, v němž je k vidění i Han Solo zmražený v karbonitu. Samozřejmostí je také řada zástupců imperiálních sil, mezi nimiž najdeme Death Troopery, TIE Interceptory či kráčející AT-ST.

Příznivci písku a seriálu Mandalorian se navíc mohou těšit na střetnutí s kraytským drakem. A kde je Tatooine, tam musí být i v zemi zakopaný sarlacc. Aby toho nebylo málo, vypadá to, že mezi spojence Kay bude patřit zástupce hlodavcům podobné rasy Chadra-Fan nebo černý protokolární droid, jenž dost připomíná oblíbeného droida 0-0-0 alias Nuláka z komiksů. Mezi nepřáteli zase najdeme všestrannou lovkyni odměn jménem Vail.

Prostřednictvím nového traileru došlo rovněž k oficiálnímu oznámení data vydání, kterým je 30. srpen/august 2024. Už během dne jsme se ale zásluhou YouTube kanálu japonské větve Ubisoftu dozvěděli, že Star Wars Outlaws ve skutečnosti dorazí na trh o tři dny dříve. Ovšem jen pro ty, kteří si předobjednají Gold či Ultimate edici. Takzvaný předběžný přístup při koupi dražší verze hry si v průběhu minulého roku osvojila řada vydavatelů, a to i v případě singleplayerových projektů, takže Ubisoft pokračuje ve využívání levného, otřepaného, ale zjevně fungujícího marketingového triku.

Jak se zdá, mnozí hráči na možnost zahrát si o několik dnů dříve slyší, i když jde ve skutečnosti pouze o malý, umělý odklad pro ty, kteří nechtějí vydavateli dávat žádné peníze navíc. V okamžiku, kdy je hra připravená na předběžný přístup, je totiž vždy považována za hotovou a při formálním uvedení na trh už se v ní nic nemění. Kromě této kulišárny nicméně majitelé Gold edice, kterou si můžete předobjednat za 109,99 eur, dostanou ještě Season Pass, jenž zahrnuje dva placené přídavky nabízející nové příběhy, lokace a úkoly.

Součástí nabídky je také exkluzivní mise Jabba's Gambit a balíček Kessel Runner Character Pack, v němž najdeme kosmetické předměty pro Kay a jejího zvířecího společníka Nixe. Mise Jabba's Gambit přitom má být dostupná už v den vydání, takže tu máme i případ části obsahu základní hry, který byl uzamčen ve snaze přesvědčit hráče, že by za Star Wars Outlaws vážně měli dát více než výchozích 69,99 eur. Tedy že pokud si nepřiplatí, nejen, že hru dostanou do rukou o několik dnů později, ale navíc ji dostanou bez veškerého dostupného obsahu.

A Ultimate edice? Ta je dostupná za cenu 129,99 eur (nebo v rámci předplatného Ubisoft+) a kromě základní hry, třídenního předběžného přístupu a Season Passu obsahuje digitální artbook a balíčky Rogue Infiltrator Bundle a Sabacc Shark Bundle s kosmetickými předměty pro Kay, Nixe, loď Trailblazer, blaster a speeder. Za předobjednávku libovolné edice pak dostanete ještě The Kessel Runner Bonus Pack se skiny pro speeder a Trailblazer. Ubisoft zkrátka své praktiky nejspíš nikdy nezmění, a tak tu máme další důkaz toho, že společnost Lucasfilm, která spravuje celou značku Star Wars, dává herním vydavatelům zcela volnou ruku v otázce toho, jakým způsobem mají nové Star Wars hry prodávat.

Pokud si předobjednáte některou z dražších edic Star Wars Outlaws ve verzi pro PC, PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S, platí pro vás datum vydání 27. srpna/augusta 2024. Ostatní si musí počkat na 30. srpna/augusta 2024.