Phil Spencer si kopnul do PlayStationu. V novém rozhovoru se vyjádřil k přidání Call of Duty: Black Ops 6 v den vydání do předplatného Game Pass. Dle šéfa Xboxu je jejich cílem přinést tuhle oblíbenou akční sérii všem hráčům. Ti pak mají na výběr, zda si hru koupí, nebo zahrají díky předplatnému.

„Chci vám dát na výběr, jak budete hrát své hry a s kým budete hrát, a ne se snažit dělat slizké platformní věci, abych vás donutil dělat to, co chci já,“ uvedl Spencer v rozhovoru pro IGN.

Tím narážel na PlayStation a dřívější dohodu Sony s Activisionem ohledně exkluzivního obsahu Call of Duty pro konzole PlayStation. Ta běžela od roku 2015 a znamenala, že hráči na PlayStationu měli dříve přístup do bety, stejně tak dostávali dříve dodatečné mapy i režimy.

Podobně kousavě se Spencer vyjádřil na začátku Xbox Games Showcase, kde připomenul exkluzivitu PlayStationu na marketing kolem Call of Duty:

„Je to už 10 let, co se na naší prezentaci objevilo Call of Duty. Je to ještě déle, co měli všichni hráči Call of Duty přístup ke stejné hře ve stejnou dobu. V budoucnu si budou moci všichni vyzkoušet hru, včetně beta verze Black Ops 6, sezónních rozšíření a aktualizací, v době vydání."

Shawn Layden, bývalý šéf PlayStationu, pod příspěvek s upozorněním na slova Phila Spencera o slizkých praktikách reagoval explozí smíchu. Layden byl prezidentem a generálním ředitelem Sony Interactive Entertainment America v době největšího úspěchu konzole PlayStation 4.

Někteří Microsoftu připomínají exkluzivitu na Rise of the Tomb Raider, Quantum Break nebo Sunset Ovedrive. Jinak řečeno, ani jedna společnost není „čistá“. Otázkou ale je, jaká bude v nadcházejících letech.