Červencový ID@Xbox ukázal několik zajímavých her od nezávislých tvůrců, které vyjdou mimo jiné na konzole Microsoftu. Podívat jsme se mj. mohli na Everspace 2, Scarlet Deer Inn, Stumble Guys nebo The Texas Chain Saw Massacre.

Přehled začneme vesmírnou RPG střílečkou Everspace 2, která v dubnu letošního roku vyšla v plné verzi pro PC. Už v té době vývojáři lákali, že koncem léta bude hra dostupná pro novou generaci konzolí. Nakonec vybrali 15. 8., kdy bude Everspace 2 dostupný pro Xbox Series X/S a PlayStation 5. Prodávat se bude za 50 eur s 20% slevou pro členy PS Plus. Pokud jste ovšem předplatiteli Xbox Game Passu, tak za Everspace 2 neutratíte ani korunu, hra totiž bude ve službě dostupná ve stejný den. Fyzické verze se steelbookem, artbookem (64 stran) a digitálním soundtrackem budou následovat 3. 10.

Přesouváme se k netradiční emotivní vyšívané adventuře Scarlet Deer Inn od znojemského studia Attu Games, které vytvořilo plošinovku Feudal Alloy. Jejich nový projekt se ukázal v téměř dvouminutovém gameplay trailer z pre-alfa verze. Ten potvrdil vydání na Xbox Series X/S, i když nadále neznáme datum vydání. Dříve byly oznámeny verze pro PC a Nintendo Switch.

Bezplatný battle royale hit Stumble Guys, který má dobré výsledky na PC, iOS a Androidu, se dostane na Xbox Series X/S a Xbox One. Datum ale chybí.

Připomenul se Texaský masakr motorovou pilou. Půjde o asymetrickou multiplayerovou akci, kdy se jeden hráč stane členem nechvalně proslulé rodiny Slaughterů, zatímco ostatní budou čelit jeho teroru.

The Texas Chain Saw Massacre očekávejte 18. 8. 2023 na konzolích Xbox, PlayStationu a PC. Dostupný bude také v Game Passu.

Psychologický horor Stray Souls bude obsahovat novou hudbu od Akira Yamaoka, skladatele série Silent Hill. V traileru si můžeme poslechnout skladbu Splintered Minds. Hra se chystá nejen pro konzole Xbox, ale také pro PlayStation a PC (Steam). Vyjít by měla během letošního podzimu.

Roguelike adventura MythForce opustí Early Access už 12. 9. letošního roku. Ve stejný den vyjde nejen na PC (Steam a Epic Games Store), ale také pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Předběžný přístup byl spuštěn 20. 4. 2022 na Epicu. Plná verze zahrne tři epizody (oproti jedné při spuštění Early Access), odemykatelné režimy obtížnosti a přepracovaný systém metaprogrese s funkcí drop-in / drop-out pro online kooperativní hru. Ta podporuje 4 hráče.

Hellboy: Web of Wyrd je roguelite akční adventura, která se ukázala v novém gameplay traileru. Titul láká na originální příběh vytvořený ve spolupráci s Dark Horse Comics a tvůrcem Nikem Nignolou. Hra je ve vývoji pro Xbox Series X/S, Xbox One, PC, PlayStation 5, PS4 a Switch.

Společnosti Versus Evil a C2 Game Studio využily prezentaci k oznámení akčního RPG titulu Monolith: Requiem of the Ancients, jenž na začátku roku 2024 dorazí na Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5, PS4, PC (Steam) a Switch.

V Monolith: Requiem of the Ancients se vypravíte na cestu po Gliese, mystickém světě ohrožovaném temnými silami.

Klasická bojovka Karateka zasáhne počítače a konzole v podobě interaktivního dokumentu The Making of Karateka. V něm bude tvůrce Prince of Persia Jordan Mechner vyprávět příběh o tom, jak teenager s Apple II vytvořil jednu z nejprůlomovějších a nejvlivnějších her všech dob. Součástí budou hratelné prototypy a spousta zajímavých informací.

The Making of Karateka bude prvním takovým dokumentem ze série Gold Master. Vyjít má v letošním roce na PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5, PS4 a Switch.

Od dnešního dne si mohou Axiom Verge 2 dopřávat také hráči na Xboxu.

28. 7. se na Xbox dostane Birth, malá hra o samotě ve velkém městě.

1. 9. se hráči v Dreamers mohou vydat na cestu plnou zázraků záhad a nezapomenutelných příběhů.

DALŠÍ TRAILERY: