Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ubisoft u dražší edice Watch Dogs Legion nenabízí o tři dny dřívější hraní. Místo toho je součástí Season Passu první díl Watch Dogs. Podobnou strategii zvolila firma u Assassin's Creed Odyssey s Assassin's Creed III Remastered a Far Cry 5 s Far Cry 3: Classic Edition. Season Passu vám ještě zajistí příběhové rozšíření, 4 unikátní hrdiny, přídavek s DedSec misemi a skin DedSec na auto.

- Už 30. 7. letošního roku se Yakuza Kiwami 2 objeví na platformách PC a Xbox One. Předplatitelé Xbox Game Passu budou mít z dnešní zprávy radost. Microsoft totiž potvrdil, že remake druhé Yakuzy bude dostupný na této službě v den vydání.

Přečtěte si také: Černé na bílém. Po Assassin's Creed Valhalla bez češtiny i Watch Dogs Legion a Far Cry 6

- Square Enix blíže ukázali připravovanou mobilní hru NieR Re[in]carnation. Trailer je sice japonsky, ale přesto nám umožní nahlédnou na bojové mechaniky. Uzavřená beta na iOS a Android je v plánu od 29. 7. do 5. 8.

- Ubisoft nabízí zdarma Watch Dogs 2. Pokračování hackerské akce může získat každý, stačí navštívit stránky francouzského vydavatele a přidat hru na svůj Uplay účet. Pak vám zůstane napořád. Původně jste hru měli získat během nedělní prezentace Ubisoft Forward, ale společnost měla problémy se servery.

- Minulý týden se ve Velké Británii nejlépe prodávala novinka F1 2020 od Codemasters – prodává se o 22 procent lépe než F1 2019 ve svém prvním týdnu. The Last of Us Part II se propadlo na třetí místo, když prodeje klesly o 48 procent a thriller od Naughty Dog přeskočil titul Animal Crossing: New Horizons. Čtvrté jsou závody Mario Kart 8: Deluxe a pátý Minecraft.

Přečtěte si také: Far Cry 6: Ostrov Yara je inspirován Kubou a zamrzl v čase

- Společnosti Nintendo a LEGO společně vytvářejí konzoli LEGO NES. Stránka StoneWards.de 8bitovou konzoli předčasně prokecla s tím, že má zahrnout speciální verzi Super Mario Bros. Nejde ale o klasickou konzoli, nýbrž kostičkový set, aby si každý fanda mohl postavit svou konzoli i s televizí a hrát si s postavičkou Maria.

- Společnost Leyou Technologies a s ní mj. studia Digital Extremes (autoři Warframe), Splash Damage (Gears Tactics) a Athlon má koupit čínský gigant Tencent. Ten má být nejblíže velké akvizici, o kterou měla zájem i Sony. Cena Leyou Technologies je 1,1 miliardy dolarů.

- Blizzardu u World of Warcraft s nadcházející expanzí Shadowlands zavádí podporu gamepadu Xboxu a PlayStationu. Výkonný producent John Hight musel vysvětlovat. Podle jeho slov v současné době není v plánu World of Warcraft na konzole. Místo toho chtějí, aby jejich populární MMORPG bylo přístupnější - zejména pro hráče se zdravotním postižením. Hra bude podporovat i Xbox Adaptive Controller.

Přečtěte si také: Nabídnou hry pro novou generaci konzolí 60 snímků za sekundu?

- Vyhlášení Česká hra roku 2020 proběhne 25. 9. od 19 hodin v divadle Image v Praze. Původně se mělo konat začátkem roku, ale kvůli koronaviru byla celá akce odložena. Hlavní cenu mohou získat tituly Vigor, Ylands, Planet Nomads a Pilgrims.

- Ubisoft na konec letošního roku plánuje druhý Ubisoft Forward, který odhalí více o nadcházejících hrách, slíbil generální ředitel Ubisoftu Yves Guillemot.

- Dean Evans a Gabriela Salvatore, bývalí zaměstnanci Ubisoftu, společně zakládají v Torontu studio Beans a tvrdě pracují na neohlášené hře, kterou vydá Devolver Digital. Do konce letošního roku chtějí v Beans přijmout sedm nových lidí a společně vytvořit něco riskantního, co by jim ve velké společnosti neumožnili.

- Ratingová agentura ESRB u EA Sports UFC 4 uvádí i PlayStation 5 a Xbox Series X verze. Ty ovšem EA Sports neoznámili a tvrdí, že se v současné době soustředí na PS4 a Xbox One.

Přečtěte si také: SnowRunner si pro hráče chystá záchranu vraku bombardéru z druhé světové války

- V Brazílii zase věkově ohodnotili Age of Empires III: Definitive Edition s tím, že vyjde v letošním roce. Pravděpodobně se oznámení dočkáme koncem příštího měsíce v rámci Gamescomu.

- Na PC dnes vychází Death Stranding. Hráči o nevšední akční adventuru Hidea Kojimy mají opravdu velký zájem – jde o nejprodávanější hru na Steamu. Pozitivní jsou také recenze zahraničních magazínů, které pochvalují zpracování. Nejde o obyčejný port z PS4.