Po včerejším traileru a prvních informacích přicházejí na řadu důležité informace. Série Far Cry vždy sázela na zajímavé antagonisty. V šestém díle tuhle roli převezme Giancarlo Esposito (Better Call Saul, The Boys a The Mandalorian), který si zahraje prezidenta Antóna Castillu. Ten vládne železnou rukou fiktivnímu ostrovu Yara a slibuje návrat k dřívější slávě, i když to znamená utlačovat a zotročovat občany země.

Není tedy divu, že se plán prezidenta každému nezamlouvá a proti jeho moci bojuje odboj. Jedním z jeho členů je místní Dani Rojas (hratelný jako mužská nebo ženská postava), který po vzoru partyzánské moderní revoluce bude zmenšovat vliv prezidenta a jeho režimu v zelených džunglích s cílem získat kontrolu nad ulicemi hlavního města Esperanza. K dispozici bude mít spoustu zbraní, vybavení, vozidel a postupně vybuduje síť zvířecích spojenců, které bude mít po svém boku, včetně nebezpečného psa Choriza.

Far Cry 6 se odehrává v moderní době, ale ostrov Yara zamrzl v čase kvůli ekonomické krizi a nám se dostanou do rukou skutečně nevšední kousky. Pro tvůrce ze studia Ubisoft Toronto bylo důležité, aby hlavní hrdina byl místní. Dani se na ostrově narodil a touží ho osvobodit. Nejde o žádného zbloudilého turistu nebo namachrovaného týpka.

Přečtěte si také: Ubisoft konečně blíže představil Assassin's Creed Valhalla

Vývojáři se při vzniku fiktivního ostrova Yara inspirovali Kubou. V zemi byli měsíc a mluvili s kubánskými revolucionáři. Po návratu byli nadšeni myšlenkou ostrova, který zamrzl v čase a možností přinést moderní guerillovou válku. Díky tomu si mohou dovolit přinést historická vozidla i podomácku vylepšené zbraně. Samotnou mapu popisují jako doposud nejambicióznější otevřený svět.

Do příběhu hry ve velkém promluví Diego, třináctiletý syn diktátora, který si není jist, zda by měl následovat kroky svého otce. Diega ztvárnil Anthony Gonzalez, hvězda animovaného rodinného filmu Coco.

Far Cry 6 vyjde 18. 2. 2021 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X, PS4, Xbox One a Google Stadia. PC verze bude dostupná v rámci Epic Games Store, Uplay a Uplay+.