Gaijin je se svými netradičními eventy ve hře War Thunder vcelku známý. Většinou se týkaly aprílového žertíku, kde si vývojáři vyzkoušeli nějakou novou herní mechaniku, která byla později přidána do hry.

Nyní se svět sovětské střílečky Atomic Heart a War Thunderu spojí. Budete mít příležitost si zahrát jak za roboty, tak za tanky, helikoptéry a další bojová vozidla USA a bývalého Sovětského svazu. Zasazení se pohybuje v období studené války, a tak vás čekají stroje jako třeba tanky T-55A a americký M60. Ve vzduchu budou vládnout helikoptéry typu AH-1 a legendární Mi-24.

Jak již bylo řečeno, v druhém týmu si budou hráči moci vyzkoušet i hru za roboty, kterých bude také více typů. Hedgie je model robota, který je schopný se transformovat do koule a tím se rychle přesouvat po bojišti a útočit na tanky skokem z výšky. Kromě toho má ve vínku i naváděné rakety s HEAT hlavicemi.

Laserová Pchela je na druhou stranu malá „včelička“, která obstará podporu ze vzduchu a útočí svým laserem. K dispozici je i její opravárenská verze, která umí spojenecké roboty opravovat, ale navíc ještě umí povolat na pomoc Burava, což je velký robotický červ, který útočí ze zálohy ukrytý v zemi.

Za úspěchy v bitvách budete odměněni dekoracemi na vaše stroje nebo profilovými obrázky s tématikou hry Atomic Heart. Event je již nyní k dispozici a bude trvat až do konce měsíce, tedy 31. 7.

Pokud vás sovětští roboti baví, ale bohužel už máte příběh Atomic Heart za sebou, tak nezoufejte. Zanedlouho se budete moci do tohoto unikátního světa vrátit. Čeká na nás první DLC, kde zavítáme do nových lokací, utkáme se s novými nepřáteli a vyzkoušíme i nové zbraně. Celkově jsou plánována 4 rozšíření, a to první s názvem Annihilation Instinct vyjde 2. 8.