Delší dobu zmiňované příběhové rozšíření pro povedenou sovětskou střílečku Atomic Heart je konečně odhaleno. V Annihilation Instinct se vypravíte do Mendělejevova komplexu a jeho bažinatého okolí, abyste se dozvěděli více o MORA. Nejprve ale musíte čelit novým zákeřným robotickým nepřátelům měnícím podobu. Naštěstí budete mít k dispozici nové zbraně a schopnost rukavice.

Secateur je nová zbraň s rychlou střelbou a nabitým projektilem v alternativním režimu střelby. Naopak Klusha je hůl s dvojitou čepelí, jež se hodí proti skupinám protivníků. Novou schopností je Techno-Stasis, umožní vám manipulovat s časem. Už dříve byl představen housenkový robot BEA-D, který se dokáže spojit a zvětšit. Pak jsou tady ještě roboti podobní loutkám.

Co se příběhu týče, lákáni jsme na novou záhadnou postavu. Za překvapivých okolností se mají objevit i někteří navrátilci. Celkově se máme ponořit hluboko do šílenství umělé inteligence, abychom zkrotili její vyhlazovací instinkt. Dozvíme se rovněž, co se stalo s dystopickým světem po konci Atomic Heart.

Annihilation Instinct je první ze čtyř plánovaných dodatečných balíčků. Vyjde 2. 8. letošního roku pro všechny verze Atomic Heart. Je rovněž součástí Atomic Passu, Gold edice a Premizm edice. Aby čekání na DLC rychleji uteklo, můžete se pustit do původního dobrodružství v módu New Game+. Přidala ho nejnovější aktualizace. Připravte se na vyšší obtížnost. Naštěstí vám zůstanou všechny dovednosti a zbraně odemčené v prvním průchodu hrou.