Vývojáři Sudden Strike a S.W.I.N.E. chystají novou strategii. Společnosti THQ Nordic a KITE Games představily taktickou real-time strategii s prvky RPG, která z hlediska hratelnosti připomíná Dawn of War 2.

The Valiant se odehrává v alternativní vizi 13. století, kde se ujmete templářského velitele, který povede své bratry na různé mise v Evropě a na Blízkém východě. Akce budou menšího rozsahu a soustředí se na specializované jednotky a taktické souboje. Počítat ale můžete také s příběhem.

Každá z 15 misí je ručně vytvořena a má být jedinečnou výzvou. K dispozici bude také velké množství zbraní a zbroje, které lze v průběhu kampaně ukořistit a vybavit s nimi své hrdiny. Každý z nich má tři stromy dovedností a během hraní se bude vyvíjet. Důležitá bude kombinace dovedností hrdinů a zbraní/vybavení.

„Rozhodnutí učiněná na bojišti i mimo něj se budou počítat, protože hráči budou muset pečlivě vybírat své síly pro každou misi (žádné budování základen!), stejně jako rozhodovat o dovednostech a vybavení každého hrdiny,“ uvádí tisková zpráva.

Příběhovou kampaň doplní online režimy v podobě kooperace a PvP (hráč proti hráči). Kooperace bude v módu Last Man Standing, kde až tři hráči čelí hordám nepřátel.

The Valiant vyjde na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.