Pokračování open-world akce Days Gone je poslední dobou poměrně rozpačitým tématem. Všechno to začalo zvěstmi od serveru Bloomberg, který zmiňoval, že společnost Son zatrhla vývojářům z Bend Studios pracovat na druhém díle. To poté nabralo další obrátky ve spojení s dalšími údajnými rozhodnutími Sony.

Teď ale vypadá, že máme černé na bílém, že se na Days Gone 2 skutečně nepracuje. Vývojáři z Bend Studios místo toho pracují na nové značce.

Tyto informace vzešly ze včerejšího Q&A s Hermenem Hulstem, šéfem PlayStation Studios, který se podělil o nějaké informace ohledně toho, co PlayStation Studios čeká do budoucna.

Přečtěte si také: Fanoušci PlayStationu zklamáni, nechápou kroky Sony a kritizují je

Na dotaz, jestli jsou pro společnost důležité nové značky, odpověděl, že jsou nesmírně důležité, že jde o hybnou sílu herního průmyslu. „A jak víte, v Bend Studios pracují na nové a velmi vzrušující značce, pro kterou jsou velmi, velmi zapálení. Staví na hlubokých systémech otevřeného světa, které vyvinuli pro Days Gone. Takže jsem za ně opravdu rád.

Ve stejném rozhovoru se Hermen Hulst nechal slyšet o tom, jakou roli bude hrát PlayStation 4 pro nadcházející tituly. Při včerejším oznámení odložení nového God of War padlo, že hra vyjde právě i pro nyní už minulou generaci PlayStationu. A to po boku Horizon Forbidden West, což jsme věděli, a také Gran Turismo 7, tedy hry, která byla do této chvíle marketovaná jako exkluzivita pro PlayStation 5.

Na toto téma řekl, že interně jde pořád o konzoli, na kterou chtějí cílit. Nechtějí „odejít od“ komunity, která čítá přes 110 milionů hráčů.

Tam, kde dává smysl vyvíjet hru [na obě konzole] – jako u Horizon Forbidden West, dalšího God of War nebo Gran Turismo 7 – tak tam se tím budeme zabývat. Pokud si ji budou chtít zahrát majitelé PS4, mohou. Pokud si ji chtějí hráči zahrát na PS5, tak také mohou. Přesto je velmi důležité mít pro PS5 výstavní kousky. Proto vznikly hry jako Returnal nebo Ratchet & Clank: Rift Apart, které jsou exkluzivně pro PS5.

Jedna z dalších otázek poté padla na téma PC verzí. V něm bohužel nezmínil nic nového, pouze zopakoval samotné postavení Sony. Tedy že chtějí některé své hry ukázat i komunitě na počítači a doufají, že si i noví hráči budou moci užít jejich tituly. Nikdy ale nebudou vydávat své hry na úkor vlastní platformy. Dobrá zpráva je, že uznal, že vydání Horizon Zero Dawn bylo velmi úspěšné.

Další exkluzivitou, která by měla pro PC platformu vyjít, je každopádně Uncharted 4, jak bylo ukázáno na oficiální prezentaci pro investory.

Přečtěte si také: Další PlayStation exkluzivitou pro PC je Uncharted 4

Společně s tímto vším se nám také oficiálně představilo studio Team Asobi. To vzniklo z jedné jediné divize dnes už jen v podstatě zaniklého Japan Studio; prvního first-party studia Sony, které před časem prošlo značnou reorganizací (a sloučením).

V aktuální chvíli nevíme, na čem studio pracuje, ale mělo by jít o něco pro všechny věkové kategorie s globálním dosahem. S největší pravděpodobností půjde o hru s postavičkou Astro Bota. To ale ukáže až čas.