Po Horizon Zero Dawn a Days Gone má na počítače zamířit poslední dobrodružství Nathana Drakea od studia Naughty Dog.

Informace pocházejí z prezentace pro investory společnosti Sony. Datum vydání PC verze Uncharted 4: A Thief's End zveřejněno nebylo, dá se předpokládat, že k němu dojde v průběhu letošního roku.

Co mohou hráči na PC čekat? Po vzoru Horizon Zero Dawn a Days Gone dojde nejspíš na odemknutí frekvence snímků za sekundu, podporu klávesnice a myši a na vylepšení grafiky v podobě zvýšené úrovně detailů, zorného podle a vzdálenosti vykreslování. Konkrétní detaily budou zveřejněny později.

Přečtěte si také: Film Uncharted: Nathan Drake a Sully v akci

Je zajímavé, že se Sony rozhodla na počítače přivést pouze čtvrtý díl Uncharted. Z mého pohledu by bylo lepší nabídnout všechny čtyři díly, aby se hráči mohli seznámit s příběhem dobrodruha Nathana Drakea. Případně Uncharted: The Nathan Drake Collection obsahující první tři díly.

Ukazuje se, že hlavním cílem Sony je dostat se na největší trhy, kde dominují osobní počítače - do Číny, Ruska a Indie. Alespoň to je uvedeno v prezentaci, kde vedle Uncharted 4 figuruje Days Gone, které na PC nedávno vyšlo.

Uncharted 4 se odehrává tři roky po událostech z Uncharted 3, kdy se Nathan Drake podle všeho rozhodl svět lovců pokladů nadobro opustit. Netrvalo to však dlouho a osud znovu zaklepal na jeho dveře… Když se objeví jeho bratr Sam a požádá jej o pomoc při záchraně svého života, nedokáže Nathan nabídce takového dobrodružství odolat. V honbě za dávno ztraceným pokladem kapitána Henryho Averyho se Sam a Nathan vydávají hluboko do lesů Madagaskaru najít utopickou pirátskou kolonii Libertalie. V Uncharted 4: A Thief’s End podniknou hráči výpravu kolem celého světa a při pátrání po Averyho pokladu prozkoumají džunglí zarostlé ostrovy, rozlehlá města i zasněžené vrcholky hor.

Uncharted 4: A Thief's End vyšlo 10. 5. 2016 na PlayStation 4. Hra obsahuje české titulky.