Společnost Focus Entertainment za nezveřejněnou částku koupila tým BlackMill, který se specializuje na historické taktické střílečky z pohledu první osoby. Jedná se o vývojáře prvoválečných titulů Verdun, Tannenberg a Isonzo.

Jos Hoebe, zakladatel a kreativní ředitel, si ponechává 33,33 procenta studia. Nizozemský tým je šestým studiem, které Focus koupil. Hoebe doufá, že jeho malý patnáctičlenný tým bude těžit ze zkušeností vydavatelské společnosti, aby Isonzo a budoucí tituly dosáhly svého potenciálu.

Isonzo se odehrává na italské frontě a vychází dnes na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Na italské frontě proti sobě stojí Rakousko-Uhersko a italské síly. Hra je podobná dřívějším vojenským střílečkám Verdun a Tannenberg, ale přináší nový útočný režim s bitvami na více mapách.

Zajímavě zní možnost prosekat si cestu skrz ostnatý drát, obkličovat nepřátele po horských stezkách a obsluhovat minomet. Bojiště můžete ovlivnit pokládáním pytlů s pískem a drátů, umisťováním beden s municí, rozmisťováním zákopových periskopů nebo odstřelovačských štítů.

Podívejte se na startovní trailer pro Isonzo: