V pátek večer to byla pouze spekulace. Přes noc však byla potvrzena. Studio Crystal Dynamics končí s vývojem neúspěšné, leč ambiciózní superhrdinské hry Marvel’s Avengers.

K rozhodnutí mělo dojít ve spolupráci s partnery Crystal Dynamics. Poslední aktualizace vyjde 31. 3. 2023. Je označena jako verze 2.8. Pak už nebude žádný nový obsah, natož funkce. Poslední velkou aktualizací tak zůstává 2.7 z listopadu; mimo jiné přidala Winter Soldiera jako hratelného hrdinu.

30. 9. 2023 dojde k ukončení podpory. Tady je důležité, že bude možné hrát veškerý obsah sólo, stejně tak zůstane k dispozici multiplayer, a to po omezenou dobu. Více to nebylo specifikováno.

Ale končí samotný vývoj hry, bude vypnut trh s kosmetikou a nákupy kreditů. Zůstatek kreditů bude hráčům převeden na herní zdroje a veškeré kosmetické věci budou zdarma, včetně outfitů, takedownů, emotů a jmenovek.

„Po 30. 9. 2023 nemůžeme zaručit, že budeme schopni řešit problémy, které se vyskytnou v důsledku nepředvídaných okolností,“ upozornilo studio.

Akční adventura Marvel’s Avengers vyšla v roce 2020 od Crystal Dynamics a Square Enix pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Navzdory velkým ambicím se setkala s obecně vlažným přijetím. Později byla hra vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, stejně tak byla rozšiřovaná soupiska hratelných hrdinů – dorazil například Hulk, Thor, Kapitán Amerika, Iron Man, Ms. Marvel, Black Widow nebo Spider-Man (pouze pro PlayStation verze).

V květnu loňského roku bylo studio Crystal Dynamics prodáno Embracer Group. Od té doby se spekulovalo o ukončení podpory Marvel’s Avengers, vzhledem k tomu, že šlo o neúspěšnou hru a v Crystal Dynamics se soustředí na zbrusu nové dobrodružství Lary Croft v Tomb Raider, které vydá Amazon, a spolupráci s týmem The Initiative pod Microsoftem na oživení sci-fi akce Perfect Dark.

TOMB RAIDER V PLNÉM VÝVOJI

O novém Tomb Raider se zmiňoval i leaker Miller Ross na serveru Exputer. Ten jako první včera přinesl informaci o konci Marvel’s Avengers. Současně uváděl, že zbytek malého týmu zodpovědného za podporu superhrdinské akční adventury přesune vedení Crystal Dynamics na Tomb Raider. Dle Rosse je projekt v plném vývoji. K plnohodnotnému představení prý dojde někdy koncem tohoto roku.

Ostatně, už v listopadu generální ředitel Phil Rogers slíbil, že nové podrobnosti o Tomb Raider se dozvíme někdy v roce 2023. Hra je vytvářena v Unreal Enginu 5 a vydá ji Amazon Games. Podle dříve uniklých informací se odehrává v moderním světě, kterým otřásla záhadná živelná pohroma. Hrát budeme za zkušenou Laru Croft, která se bude muset spolehnout na své přátele. Více zde.