Pokud vám popis nového dílu Tomb Raider z části scénáře, o kterém jsme v sobotu informovali, přišel nerealistický a říkali jste si, že tohle snad s Larou Croft v britském studiu Crystal Dynamics neudělají a doufali jste, že je to celé vymyšlené, tak s největší pravděpodobností není.

Důkazem je počínání Crystal Dynamics. Patreon totiž obdržel oznámení DMCA o stažení dat na účtu Sacred Symbols, kde o scénáři informoval Colin Moriarty. Pokud Moriarty vše neodstraní, hrozí mu ban na této platformě.

„Nevloupal jsem se do Crystal Dynamics, abych scénář ukradl,“ brání se Moriarty s tím, že jednal ve veřejném zájmu.

Možná by Crystal Dynamics a Square Enix (nadále majitel práv, protože akvizice ještě není dokončena), udělali lépe, kdyby mlčeli. Jejich počínání se teď všeobecně bere jako potvrzení informací o dalším dobrodružství Lary Croft v Tomb Raider.

Co ve scénáři je? To si přečtěte níže v původní zprávě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Nové videoherní dobrodružství Lary Croft bylo potvrzeno na začátku dubna letošního roku. Nový díl Tomb Raider vzniká na Unreal Enginu 5 ve studiu Crystal Dynamics, kde ve stejné době začal pracovat Jeff Ross. Ten předtím vedl vývoj postapokalyptické akce Days Gone ve studiu Sony Bend.

Zástupci Crystal Dynamics slibují vysoce kvalitní filmovou akční adventuru. Díky Unreal Enginu 5 hodlají posunout hranice věrnosti a vytvořit zážitek, který si fanoušci série zaslouží. To je vše, co jsme se oficiálně dozvěděli. Tedy pokud nebudeme brát ještě v potaz producenta Willa Kerslakea. Ten se kdysi nechal slyšet, že si představuje budoucnost Tomb Raider po událostech a dobře známých dobrodružství. Mělo by jít o úplně novou výpravu Lary Croft.

S názorem producenta se shodují dnešní informace od leakera Colina Moriartyho. Do rukou se mu měl dostat částečný scénář, který slouží k obsazení dabérů. Kódové označení hry je údajně Project Jawbreaker. Odehrávat se má v realistickém prostředí a mít přízemní tón. Světem má otřást záhadná kataklyzma, což naznačuje větší důraz na fantasy prvky.

Lara Croft má být na vrcholu své kariéry. Už není mladá nezkušená žena. Místo toho se vrhla na život dobrodruha a roky už chrání artefakty. Už tedy nejde o rodinné drama. Místo toho má Lara bojovat se samotou. I to se ale má změnit, protože Lařina dobrodružství jsou velmi známá, všimla si jich média a inspirovala další dobrodruhy, respektive vykrádače hrobek. Ty bude muset vést, aby společně zachránili svět, když budou čelit novým problémům. S nimi mají souviset strašidelné hororové prvky.

Spolupráce je pro Laru úplná novinka, cítí se nesvá. Není úplně jasné, zda to znamená více NPC, které vám budou pomáhat, nebo snad nějakou formu online kooperace. Nicméně jsou zmíněna jména Devendra a Tanvi.

Samotná herečka, která se hledá pro dabing a motion capture Lary Croft, má být autentická Britka po třicítce s atletickou postavou a měřit 170 centimetrů. Ve scénáři jsou prý uvedeny romantické scény s další ženskou postavou.

Někteří fanoušci Tomb Raider a Lary Croft nejsou z těchto informací nadšeni. Podle nich by Lara nikdy neměla pracovat s týmem. Vypadá to, že opět budeme Laru v určitém okamžiku litovat, ale nemělo by to být tak přehnané jako v předešlé trilogii.