Včera na PlayStation Showcase byl oznámen remake Metal Gear Solid 3: Snake Eater, ve kterém číslo tři nahradilo písmeno z řecké abecedy. Netrvalo dlouho a oficiální twitterový účet Metal Gear vysvětlil důvody.

„Symbol Delta (Δ) byl vybrán, protože jeho význam odpovídá konceptu remaku. Delta znamená změnu nebo odlišnost bez změny struktury,“ vysvětlují autoři.

V tiskové zprávě pak společnost Konami uvedla, že půjde o věrnou předělávku původního příběhu a herního designu. Remake má rozvinout hratelnost s ohromujícími vizuálními efekty a bezproblémovým uživatelským zážitkem.

Fanoušci se mohou radovat. Konami potvrdila návrat původních hlasů postav. Původní trojka měla vynikající herecké obsazení, od Lori Alan jako The Boss až po Davida Haytera jako Naked Snakea. Otázkou pouze je, zda se vrátí původní dabéři, aby moderním způsobem nahráli své repliky, nebo Konami pouze využije hlasové repliky z původní hry a remasteruje je.

Další zodpovězenou otázkou je vývojový tým. I když… Ten se skládá z interního týmu Konami s podporou studia Virtuos. Více upřesněno nebylo.

Na další podrobnosti si budete muset počkat. Metal Gear Solid Δ: Snake Eater nemá stanovené datum vydání, zahrajeme si ho na PC, PS5 a Xboxu Series X/S.

A na závěr srovnání HD edice Metal Gear Solid 3: Snake Eater s připravovaným remakem. Rozdíly jsou viditelné.