Na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S včera vyšel Construction Simulator. Zbrusu nový díl známé simulační série zve všechny hráče do dvou rozsáhlejších světů, kde budou plnit nejrůznější zakázky. Evropská mapa Friedenberg je inspirována idylickými městy jihozápadního Německa, zatímco druhá nás zavede do Spojených států amerických.

Při práci budeme využívat více než 75 strojů od 25 známých značek a výrobců, včetně Liebherr, CASE, Bobcat, PALFINGER, STILL, MAN, ATLAS, Bell, BOMAG, WIRTGEN, VÖGELE, HAMM, Mack Trucks, MEILLER Kipper, SCHWING a Kenworth. Nově se přidávají značky Scania, Doosan, Cifa, DAF, Benninghoven, Nooteboom a Wacker Neuson. Některé také může potěšit oficiálně licencované pracovní oblečení Engelbert Strauss.

Příjemnou novinkou je kooperativní multiplayer pro čtyři hráče. Pozvaní hráči se stanou vašimi partnery, z dokončených zakázek obdrží podíl, který se jim připisuje na jejich vlastní profil, aby peníze mohli použít ve své hře. Navíc vývojáři mysleli na obtížnost, takže si můžete zvolit obtížnost pro jednotlivé stavební zakázky a další mise a úkoly.

Kromě startovního traileru (úplně nahoře) se můžeme ve videích níže podívat, jaké mise nás na obou mapách čekají.