Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- PlayStation po dvou měsících obnovil aktivitu na Facebooku a Instagramu. Společnost Sony bojkotovala sponzorované i normální příspěvky na platformách poté, co se připojila ke kampani #StopHateForProfit. Cílem této kampaně je, aby firma Facebook zlepšila svůj přístup k projevům nenávisti na sociálních sítích. Kampaň podpořily například společnosti Coca-Cola, Ford a Starbucks. Původně měla být pauza měsíc, ale nakonec z toho byly měsíce dva - od 1. 7. do 1. 9. 2020.

- 10. 9. proběhne druhá epizoda Ubisoft Forward. Francouzská společnost nás zve k živému přenosu od 21:00 (pre-show o hodinu dříve), kde nám ukáže Watch Dogs Legion, Hyper Scape, Rainbow Six Siege, Immortals Fenyx Rising (dříve známá jako Gods & Monsters) a několik překvapení. V teaser traileru je uvedeno i oznámení nových her.

- Loňské Call of Duty: Modern Warfare za méně než rok prodalo přes 30 milionů kusů. Úspěch Activisionu musí závidět nejeden vydavatel a vývojář AAA her, protože o takovém úspěchu se mnohým může leda tak zdát. Není divu, že každý rok vychází nový díl.

- Pokud máte aktivní PlayStation Plus, tak si knihovnu her na PS4 můžete obohatit o bojovku Street Fighter V a battle royale akci PlayerUnknown's Battlegrounds.

- Společnost AT&T změnila plán a už nechce prodat Warner Bros. Gaming. Herní divizi považuje za příliš cenou a byla by chyba se jí zbavovat, uvádí Bloomberg.

Přečtěte si také: Nvidia představila novou řadu grafických karet GeForce

- Dead by Daylight vyjde koncem roku pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Společnost Behaviour Interactive upřesnila, že asymetrický 4v1 multiplayerový horor poběží na nové generaci konzolí v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Dobrou zprávou je, že stávající hráči na PS4 a Xboxu One budou moci zdarma upgradovat na lepší verzi. Vývojáři lákají na masivní grafické vylepšení, které bude patrné na všech platformách. To se týká vizuálních efektů, nasvícení, modelů, textur i animací. K tomu má dojít k obohacení map.

- Ubisoft rozdává první The Division. Kooperativní open-world akci s RPG prvky, která od dob svého vydání prošla mnohými aktualizacemi a vylepšením, si můžete vyzvednout na Uplay do 8. 9. Když si hru přidáte na účet, tak vám už zůstane.

- Microsoft by mohl přestat dělat mrtvého brouka a oznámit Xbox Series S. O levnější a méně výkonné verzi next-gen konzole se spekuluje dlouhé měsíce. Nový důkaz byl nalezen v brožuře u nového Xbox ovladače. V té se píše o předplatném Xbox Game Pass, které přináší „neomezený přístup k více než stovce vysoce kvalitních her pro Xbox Series X / S, Xbox One a Windows 10“.

- Podpora Zombie Army 4: Dead War bude pokračovat dvěma sezónami. V pořadí na druhou sezónu dojde do konce letošního roku, zatímco třetí sezóna je v plánu na rok 2021. Kooperativní zombie akce od Rebellionu se tak dočká nového obsahu, který bude placený i bezplatný. Na podrobnosti si musíme ještě počkat.

- Konec spekulacím. Během Tokyo Game Show 2020 Online ukáže Capcom dlouho očekávaný Resident Evil 8: Village. Na nové informace se můžeme těšit 26. 9. Hra pak vyjde v roce 2021 na PC, PS5 a Xbox Series X.

Přečtěte si také: Kalendář hráče: Nejzajímavější hry září

- Marvel's Avengers si v betě vyzkoušelo šest milionů hráčů. Ti dohromady na serverech strávili více než 27 milionů hodin (průměrně každý 4,5 hodiny) a porazili přes 300 milionů nepřátel. Plná verze vychází již v pátek na PC, PS4 a Xbox One s českými titulky. Pokud si koupíte dražší edici, tak už můžete hrát.

- Když už jsme zmínili Xbox Game Pass, tak je vhodné se podívat na hry, které se v těchto dnech v předplatném objeví. Bude jich celá řada a několik z nich je opravdu zajímavých; například strategie Crusader Kingds 3 pro PC, Resident Evil 7, World War Z a další.

  • Crusader Kings III (PC) ID@Xbox - již dostupné
  • The Jackbox Party Pack 4 (konzole) ID@Xbox – od 3. 9.
  • Resident Evil 7 Biohazard (konzole a PC) – od 3. 9.
  • Tell Me Why: Chapter Two (konzole a PC) – od 3. 9.
  • Touhou Luna Nights (konzole a PC) ID@Xbox – od 3. 9.
  • World War Z (PC) – od 3. 9.
  • Star Renegades (PC) ID@Xbox – od 8. 9.
  • Disgaea 4 Complete+ (PC) – od 10. 9.
  • Hotshot Racing (konzole) ID@Xbox – od 10. 9.
  • Tell Me Why: Chapter Three (konzole a PC) – od 10. 9.
  • Destiny 2: Shadowkeep & Forsaken (konzole) – již brzy

A to je pro dnešní ráno vše. Přeji vám příjemný den a uvidíme se u dalších článků z herního světa, které budou v průběhu celého dne vycházet.