Společnost Konami vydala Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 a jak se patří, oslavila to launch trailerem. Vývojáři mezitím slíbili první aktualizaci s opravou chyb a problémů.

Kolekce Vol. 1 obsahuje hry Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Dostupná je na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch.

I když spousta hráčů prskala a psala, že kolekce je odflákla, tak jsou někteří příjemně překvapeni. Vývojáři nakonec zapracovali na podpoře klávesnice a myši na PC. Kolekce až na třetí díl podporuje klávesnici i myš. Snake Eater nabízí jen částečnou podporu myši. Navzdory tomu Konami uvádí, že nejlepší zážitek budete mít při hraní na ovladači.

Kolekce na Steamu získává špatné uživatelské hodnocení kvůli nativnímu rozlišení 720p. Hráči si stěžují rovněž na absenci jakékoliv grafických možnosti, včetně omezovače fps a prakticky nepoužitelného ovládání na myši a klávesnici.

Samotný název kolekce napovídá, že se v budoucnu dočkáme druhého svazku s dalšími díly. Dataminer v první kolekci objevil stopy o čtvrtém a pátém díle. Tak minimálně tyhle dva může Konami plánovat.

Připomeňme, že vzniká ještě Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, věrná předělávka původního příběhu a herního designu, která rozvijí hratelnost s ohromujícími vizuálními efekty a bezproblémovým uživatelským zážitkem. Alespoň tak remake trojky popisuje Konami.