Už jen necelý týden a zájemci se budou moci vžít do Sherlocka Holmese, mladého geniálního muže s výstředním stylem a netolerancí k tuposti ostatních. Akční detektivka Sherlock Holmes: Chapter One od studia Frogwares nás zve, abychom si užili příběh mladého Sherlocka, který se snaží přijít na kloub záhadám na ostrově Cordona.

Video slouží pro ukázání základů hry. Titul se odehrává na ostrově Cordona, kde mladý Holmes strávil část svého dětství ve společnosti matky a bratra. Po smrti matky se však vrátil do Londýna. Po letech je Sherlock zpět v Cordoně, kde se snaží uzavřít matčinu smrt, ale naráží na jednu záhadu za druhou. Při tom ho doprovází přítel z dětství John.

Ve videu můžeme vidět různé mechanismy, například možnost pozorovat lidi kolem sebe a odhalovat detaily, skenovat místo činu a hledat stopy nebo si oblékat různé kostýmy, abychom splynuli s davem a dostali se do jinak zakázaných oblastí.

Současně video působí jako prolog ke hře a Sherlockovým prvním krokům na ostrově.

Sherlock Holmes Chapter One vyjde 16. 11. letošního roku na PC (Steam, Epic, GOG), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. PS4 a Xbox One verze dorazí později. Ve hře budou české titulky a k předobjednávce získáte zdarma Sherlock Holmes Crimes & Punishments a další herní obsah.